Magyar foci

Dzsudzsák nem akart a debreceni legenda mezszámában játszani

Tizenkét év után tért vissza a Debrecenhez Dzsudzsák Balázs, aki 108 meccsével Király Gáborral holtversenyben a magyar válogatott rekorderének számít.

Dzsudzsák Balázs hivatalosan is visszatért Debrecenbe
12 év után tér haza a magyar válogatottsági rekorder. Állítólag 10 ezer eurót fog keresni havonta a másodosztályban.

Dzsudzsák érkezése lázba hozta a debrecenieket, mintegy kétezren látogattak ki a Nagyerdei Stadionba, hogy jelen legyenek, amikor a játékos kifut a pályára – edzőpólóján és sortján a 19-es számmal.

„Kicsit hezitáltam a tízes és a tizenkilences mezszám között, de az emlékek és a sikerek miatt úgy döntöttem, visszatérek az utóbbihoz” – idézte a Nemzeti Sport Dzsudzsák indoklását a mezszámválasztással kapcsolatban.

A 33 éves játékos a válogatottban rendre a hetes mezben játszik, de azt mondta, külföldön megtanulta, nagyon kell tisztelni azokat a futballistákat, akik sokat tettek az adott klubért. Márpedig Debrecenben ezt a mezt egy másik helyi kedvenc, Dombi Tibor viselte éveken át.

Dombi Tibor legendás alakja a Loki futballjának, és nemcsak a debreceni, hanem az egész magyar labdarúgásért sokat tett, emiatt nagyon tisztelem és szeretem, semmiképpen sem szerettem volna az ő egykori debreceni mezszámában játszani

– magyarázta Dzsudzsák.

A Loki 9 forduló alatt szerzett 20 pontjával vezeti az NB II-t, és Dzsudzsák szeptember 28-án, a Pécs elleni találkozón szerepelhet újra tétmeccsen a debreceni közönség előtt.

Kiemelt kép: MTI/Czeglédi Zsolt

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik