Magyar foci

Először kapott ki a Puskás Akadémia az NB I-ben

A MOL Fehérvár FC a hajrában nyerte meg 3-1-re a Puskás Akadémia elleni bajnokit szombaton, az NB I 4. fordulójában.

Nagy lendülettel kezdték a mérkőzést a csapatok, felváltva forogtak veszélyben a kapuk, de a lüktető játék a félidő közepére alábbhagyott. Végül a Fehérvár szerzett vezetést egy remekbeszabott támadás végén, a sakk-mattig játszott akció végén Nikolics Nemanjának csak az üres kapuba kellett passzolnia.

Térfélcsere után a vendégek voltak aktívabbak és a csereként beállt Josip Knezevic ki is egyenlített, az 57. percben egy szép szabadrúgást nem tudott kivédeni Kovácsik Ádám, pedig jól helyezkedett.

Ezután is a felcsútiak maradtak támadásban, azonban Kovácsik több lövést nem engedett be, a vendégek pedig elfáradtak, a kispadról pedig csak rutintalan támogatás érkezett. A Vidi így ritmust tudott váltani, a sok pontatlanság dacára előbb Ivan petrjak küzdött be valahogy egy gólt, majd a kinyíló PAFC-védelem miatt később Budu Zivzivadze is betalált egy szép lefordulás után.

Ez volt a Puskás Akadémia első veresége három bajnokit követően, a Fehérvár pedig egy ponttal vezeti a tabellát az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó Ferencváros előtt.

Végeredmény – NB I, 4. forduló

MOL Fehérvár FC–Puskás Akadémia 3-1 (1-0)
Gólszerző: Nikolics (27.), Petrjak (85.), Zivzivadze (91.) ill. Knezevic (57.)

Diósgyőr–Budapest Honvéd 2-4 (2-2)
Gólszerző: Grozav (43.), Molnár (47.) ill. Zsótér (16.), Gazdag (41., 63.), Ugrai (90.)
Kiállítva: Polgár (68.), Grozav (90.)

Mezőkövesd–Budafok 1-0 (0-0)
Gólszerző: Serderov (50.)

Kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik