Magyar foci

Az olasz kupagyőztes nagy rohamot indított Szoboszlaiért

Szoboszlai Dominik néhány hete azt nyilatkozta, hogy a következő szezonban is marad az osztrák bajnok Salzburg csapatában, de a Gazzetta dello Sport nevű olasz napilap szerint a Napoli még indított egy komoly rohamot a megszerzéséért.

Az olasz kupát megnyerő Napoli 25 millió eurót ajánlott első körben a 19 éves magyar középpályásért, akiért a klubja 40 milliót kér. A Gazzetta dello Sport ennek ellenére azt írja, az üzletet hamarosan nyélbe üthetik a felek.

Az olasz csapatok közül korábban a Laziót és a Milant emlegették Szoboszlaival kapcsolatban, utóbbi azért nézett ki esélyesnek a megszerzésére, mert sokáig úgy tűnt, Ralf Rangnick lehet a Milan edzője ősztől, aki éveken át volt a Red Bull cég sport- és futballfejlesztési részleg vezetője, ezáltal pedig jól ismeri a magyar játékost, aki az energiaital-gyártó cég által szponzorált Salzburgban szem előtt volt számára.

Szoboszlai Dominik: Azt hittem, király vagyok és az edző a hülye, holott nyilván én voltam az
Azon kevés magyar futballista egyike, aki reális eséllyel vetheti meg a lábát valamelyik európai topbajnokság topklubjának kezdő tizenegyében. Nagyinterjú a Red Bull Salzburg 19 éves játékmesterével.

Ragnick helyett végül az eddigi edzőre, Stefano Piolira szavaztak a Milannál, Szoboszlai pedig azért döntött a maradás mellett, mert az osztrák klubbal ismét a BL-ben szerepelhet, ha csapat sikeresen veszi a főtábláért zajló meccset. A Napoli a kupagyőzelemmel EL-főtáblás lett, úgyhogy ilyen szempontból jobb választás neki a mostani klubja, ugyanakkor nem mondunk újat azzal, hogy az olasz bajnokság klasszisokkal erősebb az osztráknál.

Szoboszlai Dominik jobbra látható a kiemelt képen. Fotó: BARBARA GINDL / APA-PictureDesk / APA-PictureDesk via AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik