Magyar foci sport

Az olasz kupagyőztes nagy rohamot indított Szoboszlaiért

Szoboszlai Dominik néhány hete azt nyilatkozta, hogy a következő szezonban is marad az osztrák bajnok Salzburg csapatában, de a Gazzetta dello Sport nevű olasz napilap szerint a Napoli még indított egy komoly rohamot a megszerzéséért.

Az olasz kupát megnyerő Napoli 25 millió eurót ajánlott első körben a 19 éves magyar középpályásért, akiért a klubja 40 milliót kér. A Gazzetta dello Sport ennek ellenére azt írja, az üzletet hamarosan nyélbe üthetik a felek.

Az olasz csapatok közül korábban a Laziót és a Milant emlegették Szoboszlaival kapcsolatban, utóbbi azért nézett ki esélyesnek a megszerzésére, mert sokáig úgy tűnt, Ralf Rangnick lehet a Milan edzője ősztől, aki éveken át volt a Red Bull cég sport- és futballfejlesztési részleg vezetője, ezáltal pedig jól ismeri a magyar játékost, aki az energiaital-gyártó cég által szponzorált Salzburgban szem előtt volt számára.

Szoboszlai Dominik: Azt hittem, király vagyok és az edző a hülye, holott nyilván én voltam az
Azon kevés magyar futballista egyike, aki reális eséllyel vetheti meg a lábát valamelyik európai topbajnokság topklubjának kezdő tizenegyében. Nagyinterjú a Red Bull Salzburg 19 éves játékmesterével.

Ragnick helyett végül az eddigi edzőre, Stefano Piolira szavaztak a Milannál, Szoboszlai pedig azért döntött a maradás mellett, mert az osztrák klubbal ismét a BL-ben szerepelhet, ha csapat sikeresen veszi a főtábláért zajló meccset. A Napoli a kupagyőzelemmel EL-főtáblás lett, úgyhogy ilyen szempontból jobb választás neki a mostani klubja, ugyanakkor nem mondunk újat azzal, hogy az olasz bajnokság klasszisokkal erősebb az osztráknál.

Szoboszlai Dominik jobbra látható a kiemelt képen. Fotó: BARBARA GINDL / APA-PictureDesk / APA-PictureDesk via AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!