A Vidi edzője így felelt a kérdésre: Akkor te jobban tudod, biztos te vagy a szakember

Kiállt csapata mellett Márton Gábor a mérkőzés lefújása után.
Kapcsolódó cikkek

Nem úgy sikerült Márton Gábor fehérvári bemutatkozása tétmérkőzésen, ahogy arról egy edző álmodik: a Zalaegerszeg kétszer is vezetést szerzett szombaton a Vidi ellen, végül 3-3-as döntetlennel ért véget a találkozó.

Hatgólos thrillerrel indult a Fehérvár NB I-es szezonja
Ha ilyen lesz minden meccs, akkor jó idény lesz.

A mérkőzés utáni  interjúhoz a magyar edző a tőle megszokott nyugalommal állt oda, azonban jött egy kérdés, ami után feszült lett a hangulat. Az M4 Sport riportere azt firtatta, vajon Stopira jól oldotta-e meg a középhátvéd posztját, aggasztja-e a három bekapott gól Mártont. Erre a fehérváriak szakvezetője így felelt:

Hát nem tudom, akkor te jobban látod, biztos te vagy a szakember. Szerintem a Stopirával semmi baj nem volt, meg a védelemmel sem. Nem a védelem kapja a gólokat, hanem a csapat, ha a védelem előtt rosszul védekeznek, akkor a védők ki vannak szolgáltatva, ezzel nincsen semmi baj.

A kínos jelenet tovább húzódott, mert az újságíró próbálta menteni a menthetőt és kifejtette, Juhász Roland visszavonulásával és Paulo Vinícius eligazolásával kiváltak belső védők. A beszélgetés így folytatódott:

– Félreértette, nem Stopirára akartam kihegyezni, hanem arra, hogy ő nem feltétlenül a természetes pozíciójában játszik.
– Mi a pozíciója akkor?
– Nem érzi úgy, hogy a védelem erősítésre szorul?
– Ez milyen kérdés? Ne haragudjál. Miért kellene erősíteni a védelmet? Nem értem a kérdést. Ha nem Stopirával volt a gond, akkor miért kell erősíteni a védelmet?
– Csak kíváncsi vagyok, ezt a védelmet hogyan látja. Késznek érzi?
– Nem a védelem kapja a gólokat, most mondom. Előttük rosszul védekezünk, sajnos csináltunk ma 1-2 egyéni hibát, amiből az ellenfél könnyű gólt rúgott.

Nincs miért csüggednie persze a Vidinek, rengeteg meccs vár még a csapatra, legközelebb szombaton lép pályára az igen gyengén indító Paks ellen.

Eredmények – NB I

Szombat:
Paks–Újpest 1-2 (0-1)
Zalaegerszeg–MOL Fehérvár FC (2-2)

Péntek:
MTK–Ferencváros 1-1 (1-0)

Kiemelt kép: molfehervarfc.hu