Magyar foci

Nem bírt egymással az NB II és az NB I bajnoka a szezonnyitón

1-1-es döntetlennel ért véget az MTK-Ferencváros bajnoki OTP Bank Liga 2020/21-es kiírásának nyitómérkőzésén.

Az élvonal bajnoka dolgozta ki az első helyzetet, de meglepetésre az NB II-t megnyerő MTK ezután átvette az irányítást és úgy beszorította a Fradit saját térfelére, hogy a labdát is alig tudta kihozni az FTC a tizenhatosától. A nagy nyomás végül góllá is érett, a lendületesen játszó Schön Szabolcs ragyogó indítása után Myke Ramos hozta játékba a jobb szélen érkező Gera Dánielt, aki becsúszva a kapuba lőtt.

Félidőben komoly fejmosást kaphatott a Ferencváros, mert teljesen más mentalitásban léptek pályára a zöld-fehérek térfélcsere után. A jóval nagyobb fordulatszámon pörgő Fradi aránylag hamar egyenlített is, Eldar Civic labdáját úgy vette át Tokmac Nguen, hogy azzal már be is csapta védőjét, majd elegánsan a bal alsó sarokba gurított.

A folytatásban is az FTC dominált, de érezhetően elfáradtak a csapatok, így a meccs tempója és a helyzetek száma is visszaesett. Tokmac előtt a 90. percben még adódott egy nagy lehetőség egy kipattanóból, de célt tévesztett, így maradt az 1-1-es végeredmény a szezon első, kellemesen izgalmas meccsén.

Végeredmény – NB I, 1. forduló

MTK-Ferencváros 1-1 (1-0)
Gólszerző: Gera (37.) ill. Tokmac (59.)

Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt

Olvasói sztorik