Magyar foci sport

Nem bírt egymással az NB II és az NB I bajnoka a szezonnyitón

1-1-es döntetlennel ért véget az MTK-Ferencváros bajnoki OTP Bank Liga 2020/21-es kiírásának nyitómérkőzésén.

Az élvonal bajnoka dolgozta ki az első helyzetet, de meglepetésre az NB II-t megnyerő MTK ezután átvette az irányítást és úgy beszorította a Fradit saját térfelére, hogy a labdát is alig tudta kihozni az FTC a tizenhatosától. A nagy nyomás végül góllá is érett, a lendületesen játszó Schön Szabolcs ragyogó indítása után Myke Ramos hozta játékba a jobb szélen érkező Gera Dánielt, aki becsúszva a kapuba lőtt.

Félidőben komoly fejmosást kaphatott a Ferencváros, mert teljesen más mentalitásban léptek pályára a zöld-fehérek térfélcsere után. A jóval nagyobb fordulatszámon pörgő Fradi aránylag hamar egyenlített is, Eldar Civic labdáját úgy vette át Tokmac Nguen, hogy azzal már be is csapta védőjét, majd elegánsan a bal alsó sarokba gurított.

A folytatásban is az FTC dominált, de érezhetően elfáradtak a csapatok, így a meccs tempója és a helyzetek száma is visszaesett. Tokmac előtt a 90. percben még adódott egy nagy lehetőség egy kipattanóból, de célt tévesztett, így maradt az 1-1-es végeredmény a szezon első, kellemesen izgalmas meccsén.

Végeredmény – NB I, 1. forduló

MTK-Ferencváros 1-1 (1-0)
Gólszerző: Gera (37.) ill. Tokmac (59.)

Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!