Magyar foci

Fiatal magyar focistán veszett össze az Úpest FC és az UTE, a Vasas nyert vele

Komoly utóélete kezd lenni egy 16 éves magyar középpályás klubváltásának. A másodosztályú Vasas ugyanis bejelentette, hogy Sztojka Dominik az UTE Labdarúgó Akadémiája helyett az angyalföldieknél folytatja a pályafutását.

Ez önmagában tiszta ügy, számos focista vált csapatot a pályafutása során, Sztojka pedig korosztálya egyik kiemelt tehetségének számít, az U16-os csapat mellett az U17-es és az U19-es együttesben is szerepelt. Az tehát nem csoda, hogy nagy az érdeklődés iránta, az már annál inkább, hogy a Vasasban kötött ki. Az UTE honlapján külön beszámolt arról, hogy a 16 éves középpályás Angyalföldre került, mert mint írták, az Újpest FC-nek ingyen sem kellett.

Idén ősszel már a harmadik évét kezdte volna el az UTE U19-ben, kinőtte ezt a korosztályt, érezte, hogy szintet kell lépnie, hogy hamar a felnőtt futball közelébe kerülhessen. Ennek ellenére Dominik nem árulta el a lila-fehéreket, megvolt benne a szándék, hogy az Újpest FC-nél folytassa, de onnan nem kapott még egy “félig” komoly ajánlatot sem, pedig ingyen leigazolhatták volna, így most a Vasasnál írt alá profi szerződést

– írta az UTE honlapján.

A megjegyzés nem kerülte el az NB I-es csapat vezetőségét sem és kedden külön cikkben reagált az UTE beszámolójára, melyben kifejtették, a szándék megvolt Sztojka megszerzésére, de az üzlet végül nem jött össze.

Felvázoltuk azt, hogy mi, mint Újpest FC, mit tudunk neki nyújtani a karrierjében, elétártunk egy jövőképet, hogy hogyan tud minél előbb a Szusza Ferenc Stadionban bemutatkozni, mint felnőtt, NB1-es játékos. Az való igaz, hogy a tényleges, pénzügyi ajánlattételig nem jutottunk el, mivel azt kértük a szülőktől, hogy gondolják át, tekintettel arra, hogy több ajánlata is volt Dominiknak, ezért oda vigyék a gyereket, ahol azt látják, hogy a fejlődése biztosítva van. A szülők biztosítottak minket, hogy visszajeleznek. Az első esetben azt a visszajelzést kaptuk, hogy még az UTE-nél maradnának, amit mi abszolút elfogadtunk és tiszteletbe tartottuk a döntésüket. A második esetben, amikor tárgyaltunk velük, nem jeleztek vissza, ezt is tudomásul vettük, nem itt képzelik el Dominik közeli jövőjét, fejlődését

– áll az Újpest FC válaszcikkében.

A decemberben 17. életévét betöltő Sztojka Dominik így végül inkább a Vasashoz írt alá, annak ellenére, hogy külföldről is voltak kérői, 2019 telén a Wolverhamptonnál is járt próbajátékon. Sztojka egyébként nem az első újpesti labdarúgó, aki a másodosztályú klubhoz pártolt át, Feczesin Róbert az előző idény téli szünetében szerződött Angyalföldre, Litauszki Róbert pedig 2020 nyarán követte.

Ami Sztojkát illeti, az üzengetésből újfent az látszik, hogy az UTE és az Újpest FC közötti viszony finoman szólva feszült a címervitán felül is.

Kiemelt kép: vkla.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik