Unalmában magyarul tanul a ZTE légiósa

Ha már sok szabadideje lett, hasznosan tölti.
Kapcsolódó cikkek

A Zalaegerszeg légiósa, Eduvie Ikoba a koronavírus-járvány miatt Magyarországon maradt, ám míg az NB I szünetel, nem tud a futballal foglalkozni. Helyette otthon próbálja formában tartani magát és arra használja a nem várt szabadidőt, hogy magyarul tanuljon.

A szavakat szorgalmasan tanulom, el tudom mondani például, hogy »megyek a piacra« vagy »jó reggelt kívánok«. Ezzel a részével nincs is bajom, a nyelvtan azonban sokkal bonyolultabb, mint az angolban. Elképesztően nehéz elsajátítani a szabályokat, de igyekszem, nem adom fel, kitartó vagyok. Fanni rengeteget segít, nagyon hálás vagyok neki. Szeretném majd meglepni a csapattársaimat, az a célom, hogy magyarul tudjak velük kommunikálni

– idézi a Blikk a futballistát.

A fent említett Fanni nem más, mint a magyar kosárlabda-válogatott és a PEAC-Pécs játékosa, Szabó Fanni, aki egyben Ikoba barátnője is. A kosaras szerint nagyon gyorsan tanul  az amerikai labdarúgó, egyedül a nyelvtan megy nekezen.

„Hamar el tudja sajátítani a szavakat, ami eléggé meglepett – így a PEAC-Pécset erősítő Szabó Fanni. – Nem számítottam arra, hogy ennyire ügyes lesz. A nyelvtannal nehezebben haladunk, de bízom benne, hogy meg tudom tanítani, sok gyakorlás kell hozzá. Nagyon lelkes, motiválja, hogy hétről hétre jobban megy neki.”

Persze Ikoba inkább focizna, mert az erőnléti edzések nem egyenértékűek egy fociedzéssel, de a járvány idején ez marad: együtt végezni a házi feladatokat. A 22 éves támadó 2019 nyarán igazolt Zalaegerszegre, 21 bajnokin négy gólt szerzett.

Kiemelt kép: ztefc.hu