Magyar foci

Az NB I-ben akár a nyári szünet kárára is vállalnák a bajnokság befejezését

Horváth Gábor, a Hivatásos Labdarúgók Szervezetének (HLSZ) főtitkára szerint mindenki azt szeretné, hogy a koronavírus-járvány miatt félbeszakított bajnokságokat be lehessen fejezni.

Maximum két hónapos türelmi időt kap a magyar foci
Kimatekoltuk, milyen tervei lehetnek az MLSZ-nek a magyar labdarúgó-bajnokságok folytatására.

Horváth erről csütörtökön beszélt a Kossuth Rádiónak, majd hozzátette, véleménye szerint a játékosok elfogadnák, hogy adott esetben ne legyen nyári szünet, ugyanakkor a bajnokságok folytatása függ a nemzetközi kupák rajtjának tervezett időpontjától is.

A koronavírus-járvány miatt gyakorlatilag megállt a világ labdarúgása is, több klubnál a játékosok már lemondtak a bérük egy részéről és Magyarországon is tárgyalnak az egyesületek erről a futballistákkal.

Megvan az első komoly focibajnokság, amelyet lefújtak a koronavírus miatt
15 pont volt a Brugge előnye, igaz, a rájátszás még csak most jött volna.

Horváth Gábor jelezte, erre csakis közös megegyezéssel van lehetőség, ugyanakkor a legtöbb csapatnál még kivárnak, hiszen még csak két hete áll fenn a jelenlegi helyzet, írja az MTI.

Koronavírus elleni felajánlás: „A falusi ember nem számít?”
Szinte biztosra vehető, a magyar emberek jelentős százalékának mindaddig fogalma sem volt merre van Penyige, amíg a szatmári község polgármestere levelet nem írt Orbán Viktornak, hogy visszaküldenek bő 120 millió forintot a kormánynak.

Hozzátette, elsősorban az alacsonyabb osztályban szereplő játékosokat érintené érzékenyen, ha a bérüknek például csak a 30 százalékát kapnák meg.

Horváth arról is beszélt, problémát jelenthet az az eset, ha a versenyidőszak kitolódik, ugyanis sokaknak június 30-ig él a szerződésük, az átigazolási időszakot viszont várhatóan csak akkor nyitják majd meg, amikor a bajnokságok befejeződtek.

Kiemelt kép: Illyés Tibor / MTI

Olvasói sztorik