Nemzetközi foci

„Bármelyik focista kibírja, ha hat hónapig vagy egy évig nem kap fizetést”

A koronavírus-járvány okozta felfordulás mindenkinek nehézséget okoz, a sportban is érezteti a hatását, de jó látni, hogy egyre többen segítenek adományokkal.

Az Atlético Madrid játékosai lemondtak a fizetésük 70 százalékáról, hogy a klub többi alkalmazottjának kipótolják a csökkentett jövedelmét, a Mol Fehérvár pedig 18 millió forintot adományozott a székesfehérvári készenléti alapba.

A korábban a Manchester Cityben és Unitedben, valamint a Juventusban is megfordult Carlos Tévez most arra buzdította a futballistákat, hogy ebben a nehéz időszakban segítsenek a rászorulóknak.

Bármelyik futballista kibírja, ha hat hónapig vagy egy évig nem kap fizetést. Mások reggel hatkor elindulnak otthonról a munkába, és este hétre érnek haza, hogy etetni tudják a családot, mi, futballisták nem vagyunk ennyire kiszolgáltatott helyzetben. Nekünk nem okoz gondot jelen helyzetben otthon maradni, de van, aki a munkája miatt ezt nem teheti meg, és azt kockáztatja, hogy a rendőrök lekapcsolják, pedig csak azért indult el, hogy enni tudjon adni a gyereknek

– nyilatkozta Tévez, aki nemrég bajnoki címet ünnepelhetett a Bocával, és az aranyérmet nyerő gólt ő szerezte, miután a meccs felvezetéseként kabalából megcsókolta Diego Maradonát.

Kiemelt kép: JUAN MABROMATA / AFP

Olvasói sztorik