Magyar foci

A diósgyőri ultrák zseniális pénzgyűjtésbe kezdenek

A koronavírus-járvány elleni harcba mindenki máshogy próbál beszállni. A legfontosabb persze otthon maradni, de a diósgyőri focicsapat szurkolói úgy döntöttek, ennél többet is tudnának tenni a jó ügy érdekében.

Vasárnap egy Facebook-bejegyzésben tették közzé, hogy szimbolikusan, egy focimeccs jegyárával járulhat hozzá mindenki a pénzgyűjtési akcióhoz, amely a kórházaknak, egészségügyi alkalmazottaknak szerveződött. Az ötlet lényege, hogy mindenki, aki kifizet 1500 forintot, vagyis a „jegyárat”, az automatikusan ott van a Diósgyőr–Ferencváros mérkőzésen, ahol annyi csalás van a dologban, hogy sosem lehet teltház.

Ezt a képzeletbeli meccset egy olyan képzeletbeli stadionban rendezik meg, amiről álmodtunk mindig is, hisz ide MINDENKI tud jegyet venni. NEM FOGYNAK EL!! A jegyek egységesen 1500 forintba kerülnek és egy ember többet is vihet. HOZZATOK EL MINDENKIT!!! SZÓLJATOK A CSALÁDTAGOKNAK, SZOMSZÉDOKNAK, ISMERŐSEITEKNEK, mindenkinek akit csak ismertek!

– írják a DVTK ultrái.

Az ötlet annyira bevált, hogy nem csak Fradi és Diósgyőr-szurkolók jelentkeztek „nézőnek”, hanem az ország többi csapatának szimpatizánsait is.

Kiemelt kép: Kisbenedek Attila / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik