Magyar foci

Feczkó-mackó fél év alatt meghódította Diósgyőrt

„A külföldi edzők talán harminc-negyven százalékban váltották be a hozzájuk fűzött reményeket.”

A 11-4-10-es mutató, valamint az ezzel járó ötödik helyezés fantasztikus eredmény Diósgyőrben, kivált, ha megnézzük, micsoda mélységeket járt meg a klub az elmúlt években. A DVTK nagyot húzott Feczkó Tamás szeptemberi kinevezésével, aki gyorsan ráncba szedte az együttest.

A borsodi szurkolók hamar megkedvelték az új edzőt, nemrég a következő molinóval köszöntötték: Boldog névnapot, Feczkó-mackó! A negyvenkét esztendős szakvezetővel a Magyar Nemzet készített interjút; nézzük a legérdekesebb részeket!

Feczkó-mackó

„Csodálatos volt, de amióta itt vagyok, rengeteg pozitív üzenetet kapok a szurkolóktól. Igaz, ez mindent vitt. Meglepett, hogy gondoltak rám, és felköszöntöttek. A mackón pedig jót nevettem, rádöbbentett, hogy talán többet mozoghatnék, de azonnal meglett a kifogás, hogy a csapat körüli munka rengeteg időmet felemészti. A héten pedig a szurkolók közösségi oldalán képregénystílusban szuperhősként jelent meg a fejem, jót nevettem, és persze ez is nagyon jólesett.”

Magyar és külföldi edzők

„Ez az adott klubok filozófiájától függ, és ha idejön egy olyan sikeres edző, mint Paulo Sousa, Marco Rossi, Thomas Doll vagy Szerhij Rebrov, akiktől lehet tanulni, akkor jöjjenek is. Ugyanakkor úgy látom, a külföldi edzők talán harminc-negyven százalékban váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. Tényleg nincs jelentős futballmúltam, ezért tudtam, nekem háromszor-négyszer többet kell tennem ahhoz, hogy elérjem a céljaimat.”

Lehetőségek

„A nyáron csaknem tucatnyi klub keresett meg, az NB I-esek végül nem mellettem döntöttek, a másodosztályúakat pedig, megköszönve az érdeklődést, én utasítottam el, mert az élvonalban szerettem volna dolgozni. Úgy számoltam, ha valahol váltás lesz, elsőként rám gondolnak majd, és ez be is jött. Diósgyőrben ráadásul igazi kihívás ez a munka, hiszen Miskolcon úgy szeretik a futballt, mint az országban sehol máshol.”

Jelen, jövő

„Bár pontot szereztünk Fehérváron, láttam, a játékosaim agya már nem csak a futball körül járt, és ezt meg tudtam érteni. Közös edzéseket nem tarthatunk, mindenki személyre szabott egyéni edzésprogramot kap, ez például posztoktól is függően különböző intenzitású futások keverékéből áll, de persze az igazi labdás munkát ez nem pótolja. Most betartjuk az előírásokat, és bízunk abban, hogy minél hamarabb visszatérhetünk a rendes kerékvágásba.”

Kiemelt kép: dvtk.eu