Magyar foci

Példát mutatott a Békéscsaba: nyolc saját neveléssel ejtette ki a Fradit

A Békéscsaba okozta a Magyar Kupa 8. fordulójának szenzációját, miután 2-0-s győzelemmel ejtette ki az Európa Ligában a továbbjutásra hajtó FTC-t.

Bombameglepetés: kizúgott a Fradi a Magyar Kupából
Békéscsabán kapott ki a Leandro kiállítása miatt végig emberhátrányban szerepelt FTC.

A meccs hőse a hazaiak 18 éves kapusa, Uram János volt, aki 15 éves koráig a Grosics Akadémián nevelkedett, majd onnan igazolt 2016-ban a Békéscsabához. A Grosics Akadémiát a Mol Fehérvár elleni kupameccse után nem éppen követendő példaként emlegettük, hiszen a címvédő elleni hosszabbításos csata során egyetlen saját nevelésű játékos sem lépett pályára az akadémiához hasonlóan a Szeged-Csanádi Egyházmegye által gründolt szegedi csapatban, pedig ki tudja, hány Uramhoz hasonló tehetség nevelkedik arrafelé.

Lejáratják Grosics Gyula nevét
A Szeged-Csanádi Egyházmegye által tulajdonolt Grosics Akadémia és Szeged-Csanád Grosics NB II-es klub a magyar futball állatorvosi lova.

A Békéscsaba Fradi elleni kezdőjében ellentétben három olyan játékos is szerepelt (Tóth Dániel, Váradi Ádám, Hursán György), akik Csabán kezdtek el futballozni, csereként pedig pályára lépett egy negyedik hely kötődésű, Zahorán Balázs is.

Az MLSZ azt a játékost tekinti saját nevelésnek, aki igazolhatóan legalább három évet eltöltött annál a klubnál, ahol profiként, felnőtt korosztályban első alkalommal pályára lép. Ezt figyelembe véve összesen nyolc saját nevelésű focista lépett pályára a Békéscsabában, ami mutatja, így is lehet.

Schindler Szabolcs, a hazaiak edzője bátran akcióba dobta a fiatalokat, a 14 játékosból mindössze négy olyan volt, aki már elmúlt 25 éves, miközben négy olyan ifjonc is szóhoz jutott, aki még 20. életévet sem töltötte be.

Kiemelt kép: https://www.facebook.com/1912elore/

Olvasói sztorik