Magyar foci

Kubatov: Micsoda öngól, mi?

Micsoda öngól, mi? Meghirdettük ezt a sajtóeseményt, erre tegnap kiesett a csapat a Magyar Kupából

– kezdte viccelődve a csütörtöki sajtótájékoztatót Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke.

A klub első embere Orosz Pál vezérigazgatóval az oldalán válaszolt az újságírók kérdéseire, ahol több témakör is szóba került. Az FTC vezetői kitértek arra, hogy

  • az elmúlt években nagyon elégedettek voltak a szurkolók viselkedésével,
  • Kubatov Gábornak nagyon tetszik a 12 csapatos bajnokság rendszere,
  • valamint elhangzott az is, hogy a Fradi költségvetése nőtt Kubatov elnöksége alatt.

Az FTC elnöke a téli átigazolási piaccal kapcsolatban elárulta, nem tettek ajánlatot a Kisvárda román támadójára, Gheorghe Grozavra.

NB I-es riválistól vehet topcsatárt a Ferencváros
A román válogatott Grozav már januárban csapatot válthat.

Kubatov kiemelte, hogy a játékosok ügynökei szeretik hírbe hozni a labdarúgókat a Fradival, ezzel felsrófolva az árat. Az elhangzottak ellenére azonban nincs kizárva, hogy új játékos érkezik a télen a Groupama Arénába.

Hajnal Tamás jelenleg Dél-Amerikában van, élőben néz meg néhány olyan futballistát, akiket már figyelünk egy ideje. Posztokat nem szeretnék mondani, de egy-két játékost igazolnánk, akik így fél év alatt beilleszkedhetnek.

Az Európa Liga kapcsán a Ferencváros vezetői kifejtették, hogy korábban, a nyári BL-selejtezőben már legyőzték a Ludogorecet, így most is bizakodnak. Az Espanyol elleni utolsó bekapott gólt már csak azért is sajnálják, mert az EL-ben pontonként 190 ezer euró pénzdíj jár, így aztán a második katalán gól 380 ezer eurós kiesést jelentett a klubnak.

Orosz Pál szerint fontos tudnia a Fradinak, hogy hol a helye az európai futballban, elmondása szerint a klub jelenleg az EL szintjén áll. Kubatov egy kicsit előre tekintve úgy fogalmazott, most még a csoportkör a cél, pár éven belül már következő lépcsőfokként a továbbjutást szeretnék megcélozni

Olyan szintre kellene eljutnunk, mint a Dinamo Zagreb. Eljutnak a csoportkörbe, van esélyük továbbjutásra is. Ezt úgy érik el, hogy a hazai bajnokság legjobbjait összegyűjtik és külföldiekkel kiegészítik.

Az MLSZ kapcsán elhangzott, hogy előrelépést lát a Fradi a játékvezetés kapcsán és a kommunikációban is a szövetség részéről. Kubatov és Orosz is elmondta, hogy nagyon várják a videobíró bevezetését az NB I-ben.

Kiemelt kép: Marjai János / 24.hu

Olvasói sztorik