Magyar foci sport

Kubatov: Micsoda öngól, mi?

Micsoda öngól, mi? Meghirdettük ezt a sajtóeseményt, erre tegnap kiesett a csapat a Magyar Kupából

– kezdte viccelődve a csütörtöki sajtótájékoztatót Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke.

A klub első embere Orosz Pál vezérigazgatóval az oldalán válaszolt az újságírók kérdéseire, ahol több témakör is szóba került. Az FTC vezetői kitértek arra, hogy

  • az elmúlt években nagyon elégedettek voltak a szurkolók viselkedésével,
  • Kubatov Gábornak nagyon tetszik a 12 csapatos bajnokság rendszere,
  • valamint elhangzott az is, hogy a Fradi költségvetése nőtt Kubatov elnöksége alatt.

Az FTC elnöke a téli átigazolási piaccal kapcsolatban elárulta, nem tettek ajánlatot a Kisvárda román támadójára, Gheorghe Grozavra.

NB I-es riválistól vehet topcsatárt a Ferencváros
A román válogatott Grozav már januárban csapatot válthat.

Kubatov kiemelte, hogy a játékosok ügynökei szeretik hírbe hozni a labdarúgókat a Fradival, ezzel felsrófolva az árat. Az elhangzottak ellenére azonban nincs kizárva, hogy új játékos érkezik a télen a Groupama Arénába.

Hajnal Tamás jelenleg Dél-Amerikában van, élőben néz meg néhány olyan futballistát, akiket már figyelünk egy ideje. Posztokat nem szeretnék mondani, de egy-két játékost igazolnánk, akik így fél év alatt beilleszkedhetnek.

Az Európa Liga kapcsán a Ferencváros vezetői kifejtették, hogy korábban, a nyári BL-selejtezőben már legyőzték a Ludogorecet, így most is bizakodnak. Az Espanyol elleni utolsó bekapott gólt már csak azért is sajnálják, mert az EL-ben pontonként 190 ezer euró pénzdíj jár, így aztán a második katalán gól 380 ezer eurós kiesést jelentett a klubnak.

Orosz Pál szerint fontos tudnia a Fradinak, hogy hol a helye az európai futballban, elmondása szerint a klub jelenleg az EL szintjén áll. Kubatov egy kicsit előre tekintve úgy fogalmazott, most még a csoportkör a cél, pár éven belül már következő lépcsőfokként a továbbjutást szeretnék megcélozni

Olyan szintre kellene eljutnunk, mint a Dinamo Zagreb. Eljutnak a csoportkörbe, van esélyük továbbjutásra is. Ezt úgy érik el, hogy a hazai bajnokság legjobbjait összegyűjtik és külföldiekkel kiegészítik.

Az MLSZ kapcsán elhangzott, hogy előrelépést lát a Fradi a játékvezetés kapcsán és a kommunikációban is a szövetség részéről. Kubatov és Orosz is elmondta, hogy nagyon várják a videobíró bevezetését az NB I-ben.

Kiemelt kép: Marjai János / 24.hu

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!