Magyar foci

Mészöly: Mi, magyarok a futballra születtünk, akármit mondanak

Az új Puskás Aréna felépülése azt bizonyítja, hogy a labdarúgás nem halt meg Magyarországon – mondta a 61-szeres válogatott Mészöly Kálmán az M4 Sportnak adott exkluzív interjújában.

A 78 éves legendás sportember szerint kedden nagyon nehéz dolga lesz a válogatottnak Cardiffban, amikor Wales vendégeként lép pályára az Európa-bajnoki selejtezősorozat utolsó fordulójában, ugyanakkor Mészöly annak a reményének adott hangot, hogy addigra minden tekintetben összeáll a magyarok játéka.

Ma is vannak Magyarországon tehetséges játékosok, de még többnek kellene lennie, mert mi, magyarok a futballra születtünk, akármit mondanak

– jelentette ki az 1964-ben Európa-bajnoki bronzérmes korábbi labdarúgó, aki szövetségi kapitányként 61 alkalommal vezette a magyar válogatottat.

Mészöly azt kívánta a nemzeti csapat tagjainak, hogy minél több világeseményre jussanak ki, mert mint mondta, “másképpen nem jegyzik a játékosokat nemzetközi szinten”.

Az új Puskás Aréna nyitóünnepségére pénteken 17.30-kor kerül sor, 19 órától pedig Uruguay ellen játszik barátságos mérkőzést a válogatott.

Az uruguayiak nem értik, miért nem látják a magyar csapatot a nagy tornákon
Tabárez kapitány hálás, hogy a magyar válogatott ellen vezetheti a csapatát.

Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik