Magyar foci sport

Rossi: Egy Fehérvár-játékos biztos nem lesz válogatott, amíg én vagyok a kapitány

Sajtótájékoztatót tartott Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott az Uruguay elleni felkészülési mérkőzés előtt, amely nem egy sima barátságos meccs lesz, hiszen most avatják a Puskás Arénát.

Rossi kitért Gera Zoltán helyzetére, hiszen az Uruguay elleni találkozó a 97-szeres válogatott középpályás búcsúmeccsenként lett beharangozva, de Gera végül nem lép pályára, mivel nincs olyan fizikai állapotban.

A kapitány azt mondta, nagyon szerette volna, ha Gera öt-tíz percet játszik pénteken, és aki azt írta, hogy Rossi miatt nem lép pályára a korábbi csapatkapitány, azt a rosszindulat vezérelte. Volt még egy érdekes része a sajtótájékoztatónak, Rossi ugyanis kategorikusan kijelentette, hogy Hangya Szilveszter, a Mol Fehérvár FC védője addig nem szerepel a válogatottban, amíg ő a kapitány.

Történt valami, amiről a közvélemény nem tud, és nem is a megfelelő fórum, hogy ez nyilvánosságra kerüljön. Volt egy olyan eset, ami miatt úgy döntöttem, hogy nem hívom meg Hangya Szilvesztert a válogatott keretébe. Már a kezdetektől fogva hangsúlyoztam, hogy amíg én vagyok a kapitány, addig annak, aki bekerül a keretbe, legalább olyan motiváltnak kell lennie, mint amilyen én vagyok, vagy még motiváltabbnak, hiszen én olasz vagyok. A múltban kaptam egy olyan választ, ami miatt nagyon nehezen tudom elképzelni, hogy Hangya lehetőséghez jut, amíg én ülök a kispadon

– fejtette ki a véleményét Rossi az ügyben.

A kapitány elárulta, Uruguay ellen értékes perceket kap majd Nagy Zsolt, a Puskás Akadémia védője, vagyis a stadionavatón újoncot is avat a válogatott.

Ez a srác tavaly hívta fel magára a figyelmemet. A sebessége, az ereje és a bátorsága az egy az egy elleni párharcokban azok az erényei, amikkel meggyőzött. Jó lett volna, ha még több ideje van, több NB I-es mérkőzésen szerez tapasztalatot, de vészhelyzet van, meg kellett találni azt a játékost, aki leginkább készen áll. A legutóbbi Wales elleni mérkőzésünket kellett nagyon alaposan kielemeznem. Ellenük bal oldalra olyas valakit kell állítanunk, aki egy Gareth Bale-lel hajlandó felvenni a párharcot

– magyarázta Rossi.

Aki nincs hálás helyzetben, hiszen a pénteki meccs az ünneplésről szól, kedden viszont már élesben megy a harc, hiszen egy walesi győzelemmel a válogatott elérné, hogy jövőre Eb-meccset játsszon a Puskás Arénában.

„Tisztes eredményt akarunk elérni, ami lélektanilag segít majd a következő találkozónkon, Wales ellen, ami értelemszerűen fontosabb mérkőzés lesz. Muszáj játszatni olyan labdarúgókat holnap, akiknek az Eb-selejtezőben is szerepük lesz, nincs B csapat. Viszont le tudunk majd tesztelni más játékosokat is, akikre később számíthatunk”.

Az Uruguay elleni találkozó 19 órakor kezdődik, a további tudnivalókról itt írtunk:

Ott leszel a Puskás Aréna avatóján? Mutatjuk a legfontosabb tudnivalókat!
A stadion avatóünnepségéről a rendőrség, az MLSZ és a BKK csütörtökön tartott sajtótájékoztatót Budapesten.

Kiemelt kép: Kisbenedek Attila / AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!