Magyar foci

Rossi: Egy Fehérvár-játékos biztos nem lesz válogatott, amíg én vagyok a kapitány

Sajtótájékoztatót tartott Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott az Uruguay elleni felkészülési mérkőzés előtt, amely nem egy sima barátságos meccs lesz, hiszen most avatják a Puskás Arénát.

Rossi kitért Gera Zoltán helyzetére, hiszen az Uruguay elleni találkozó a 97-szeres válogatott középpályás búcsúmeccsenként lett beharangozva, de Gera végül nem lép pályára, mivel nincs olyan fizikai állapotban.

A kapitány azt mondta, nagyon szerette volna, ha Gera öt-tíz percet játszik pénteken, és aki azt írta, hogy Rossi miatt nem lép pályára a korábbi csapatkapitány, azt a rosszindulat vezérelte. Volt még egy érdekes része a sajtótájékoztatónak, Rossi ugyanis kategorikusan kijelentette, hogy Hangya Szilveszter, a Mol Fehérvár FC védője addig nem szerepel a válogatottban, amíg ő a kapitány.

Történt valami, amiről a közvélemény nem tud, és nem is a megfelelő fórum, hogy ez nyilvánosságra kerüljön. Volt egy olyan eset, ami miatt úgy döntöttem, hogy nem hívom meg Hangya Szilvesztert a válogatott keretébe. Már a kezdetektől fogva hangsúlyoztam, hogy amíg én vagyok a kapitány, addig annak, aki bekerül a keretbe, legalább olyan motiváltnak kell lennie, mint amilyen én vagyok, vagy még motiváltabbnak, hiszen én olasz vagyok. A múltban kaptam egy olyan választ, ami miatt nagyon nehezen tudom elképzelni, hogy Hangya lehetőséghez jut, amíg én ülök a kispadon

– fejtette ki a véleményét Rossi az ügyben.

A kapitány elárulta, Uruguay ellen értékes perceket kap majd Nagy Zsolt, a Puskás Akadémia védője, vagyis a stadionavatón újoncot is avat a válogatott.

Ez a srác tavaly hívta fel magára a figyelmemet. A sebessége, az ereje és a bátorsága az egy az egy elleni párharcokban azok az erényei, amikkel meggyőzött. Jó lett volna, ha még több ideje van, több NB I-es mérkőzésen szerez tapasztalatot, de vészhelyzet van, meg kellett találni azt a játékost, aki leginkább készen áll. A legutóbbi Wales elleni mérkőzésünket kellett nagyon alaposan kielemeznem. Ellenük bal oldalra olyas valakit kell állítanunk, aki egy Gareth Bale-lel hajlandó felvenni a párharcot

– magyarázta Rossi.

Aki nincs hálás helyzetben, hiszen a pénteki meccs az ünneplésről szól, kedden viszont már élesben megy a harc, hiszen egy walesi győzelemmel a válogatott elérné, hogy jövőre Eb-meccset játsszon a Puskás Arénában.

„Tisztes eredményt akarunk elérni, ami lélektanilag segít majd a következő találkozónkon, Wales ellen, ami értelemszerűen fontosabb mérkőzés lesz. Muszáj játszatni olyan labdarúgókat holnap, akiknek az Eb-selejtezőben is szerepük lesz, nincs B csapat. Viszont le tudunk majd tesztelni más játékosokat is, akikre később számíthatunk”.

Az Uruguay elleni találkozó 19 órakor kezdődik, a további tudnivalókról itt írtunk:

Ott leszel a Puskás Aréna avatóján? Mutatjuk a legfontosabb tudnivalókat!
A stadion avatóünnepségéről a rendőrség, az MLSZ és a BKK csütörtökön tartott sajtótájékoztatót Budapesten.

Kiemelt kép: Kisbenedek Attila / AFP

Olvasói sztorik