Nemzetközi foci

Hétgólos győzelemmel jutottak ki az Eb-re az angolok

Harry Kane egy félidő alatt mesterhármast szerzett; a franciák és a csehek is kvalifikálták magukat a kontinenstornára.

A törökök után az angol, a francia és a cseh válogatott is kvalifikálta magát a jövő évi Európa-bajnokságra a csütörtök esti selejtezőkön, így összesen már tíz nemzeti együttes részvétele biztos a 2020-as kontinenstornán.

Az A-csoportban a története 1000. mérkőzésén szereplő Anglia 7-0-ra ütötte ki Montenegrót, a háromoroszlánosoknál Harry Kane már az első félidőben mesterhármast szerzett, a helyére becserélt Tammy Abraham a második félidőben duplázott. Az angolok mellett Csehország is továbbjutott az A-jelű ötösből, a csehek Koszovó ellen fordítottak hazai környezetben.

A B-csoportban a portugál válogatott aratott kiütéses győzelmet: Cristiano Ronaldo mesterhármasával a luzitánok 6-0-ra verték Litvániát. Mivel Szerbia győzött Luxemburg ellen, ezért az utolsó játéknapon dől el, hogy az ukránok mögött ki nyeri a portugál-szerb versenyfutást.

A H-csoportban a világbajnok franciák az izlandiak döntetlenje miatt már abban a tudatban léptek pályára, hogy már biztos Eb-résztvevők. Kényelmesen is kezdtek, de aztán megfordították a találkozót hazai pályán Moldova ellen.

Európa-bajnoki selejtezők, 9. forduló

H csoport:
Törökország–Izland 0-0
Franciaország–Moldova 2-1 (1-1)
Albánia–Andorra 2-2 (1-1)

 

A csoport:
Anglia–Montenegró 7-0 (6-0)
Csehország–Koszovó 2-1 (0-0)

B csoport:
Portugália–Litvánia 6-0 (2-0)
Szerbia–Luxemburg 3-2 (2-0)

Kiemelt kép: Adrian DENNIS / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik