Magyar foci

A Honvéd már csak az erkölcsi győzelemben bízhat a craiovai balhéval kapcsolatban

A Budapest Honvéd botrányos mérkőzésen esett ki az Európa Ligából a román Craiova ellen tizenegyesekkel, majd hiába óvott, az UEFA elutasította, sőt, meg is büntette a kispesti klubot. Ennek ellenére a magyarok meghallgatást kértek az európai szövetségtől, amelyre szerda este került sor.

A Honvéd hivatalos honlapján olvasható beszámoló szerint Mendelényi Dániel tulajdonos és Kun Gábor ügyvezető képviselte a klubot, lejátszottak egy videót a mérkőzésen tapasztaltakról és személyes beszámolót is adtak a történtekről. A Craiova ügyvédje is jelen volt ezen a megbeszélésen, amely mintegy másfél óráig tartott.

Természetesen nem kívánjuk senkinek, hogy hasonló cipőbe lépjen, de ha mégis ilyen helyzetbe kerülne a jövőben egy magyar csapat, akkor azt hiszem, más megítélésben fogják részesíteni. Kitapostunk egy utat, ahová előttünk önszántából még egy magyar klub sem lépett

– idézi a beszámoló Mendelényi Dánielt a kiutazás céljával kapcsolatban.

Szinte biztos, hogy semmi nem fog történni, mivel az UEFA maga is elismerte, hogy mostanra értelmetlenné vált az eljárás, sőt mindezt korábban írásban is közölte a kispestiekkel. A Honvéd tulajdonosa szerint a szövetség rendszere nem ad lehetőséget arra, hogy a csapatnak legyen igaza, de az erkölcsi győzelem és a magyar foci pozíciójának érdekében még volt értelme ennek a meghallgatásnak.

Kiemelt kép: MTI/Bogdan Danescu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik