Magyar foci

Botrányos meccsen, pocsék 11-esek után esett ki a Honvéd

Elsőre nem tűnt túl biztatónak a Honvéd által a hazai meccsen elért 0-0-s döntetlen a román bajnokságban tavaly negyedikként záró Craiova ellen, de a kispestiek úgy léphettek pályára a Ion Oblemenco Stadionban, hogy ha képesek betalálni, az nagyon sokat érhet.

A Honvéd olasz edzője, Giuseppe Sannino a padon hagyta az első meccs legveszélyesebb kispesti játékosát, David N’Gogot, az eltiltott Gazdag Dánielt pedig egy új igazolásnak, a Serie B-ben kétszáznál is több meccset lejátszó olasz középpályásnak, Federico Morettinek kellett pótolnia.

Szintén idei első meccsét játszotta Patrick Ikenne-King, aki nem volt ismeretlen arc a Honvéd-szurkolók számára, hiszen tagja volt a 2017-es bajnokcsapatnak, a nyáron pedig az MTK-tól érkezett kölcsönbe.

Amilyen vérmesek voltak a Craiova szurkolói a lelátón, annyira óvatosan kezdett a román csapat a pályán, az első félórában egy oldalhálót érintő szabadrúgást, valamint két Lefkovits-védést jegyezhettünk fel, de egyiknél sem kellett hatalmas bravúrt bemutatnia a Honvéd kapusának.

Aztán a 34. percben egy szabadrúgás után a kimozduló kapus nagyon rosszul fogott talajt, bebicsaklott a térde, mentő vitte le a pályáról, a helyére a klub saját nevelésű kapusa, Berla Attila érkezett, aki korábban egyszer sem védett a felnőttcsapatban.

Berla a Honvéd harmadik számú kapusa volt az idény kezdetén, Lefkovits tartalékja, Horváth András azonban sérülés miatt el sem utazott Romániába.

Berlának a 45+8. percesre nyúlt első félidőben nem volt dolga, a második felvonás elején azonban a kapufa segítségével hatástalanított egy 17 méteres szabadrúgást. Az 55. percben aztán komoly mázlija volt a Honvéd kapusának, aki elrontott egy kirúgást, Roman és Barbut azonban elszórakozták a helyzetet.

A románok próbálkoztak folyamatosan a 16-oson kívülről, de ezek szerencsére jobbára veszélytelen lövések voltak, a Honvéd egyetlen lehetősége egy nagy Kamber-bedobás utáni Batik-fejes volt, de a kapusnak itt sem kellett védenie. A 90+5. percben Moutari tehetett volna róla, hogy ne legyen hosszabbítás, de egy szöglet után visszafejelt labdát nem talált el ígéretes helyzetben.

A hosszabbításban az első lehetőség a Honvéd előtt adódott, Banó-Szabó szabadrúgása után a csereként beszálló Niba fejelhetett 10 méterről, de a földre bólintotta a labdát, ami onnan fölé pattant. A Craiova is egy cserejátékos fejesével veszélyeztetett, de Fortes azért nem hozta a szívrohamot a Honvéd-drukkerekre.

A 119. percben Fortes újabb fejesét Berla tolta ki bravúrral, majd az esetet követő szögletnél elszabadult a pokol, Qaka ment neki több kispestinek is, majd a román ultrák táborából valaki bedobott egy petárdát/hanggránátot, ami éppen Hunter bíró mellett robbant fel.

A bíró a fülét fogva terült el a földön, hosszan ápolták, majd ő is percekig egyeztetett az UEFA-ellenőrrel.

Végül a 120+12. percben Hunter nekiállt kiosztani a sárgákat a kakaskodóknak, adott egyet Fortesnek, egyet Batiknak, de a főkolompos, Qaka megúszta. A sárgák után további tanácskozás következett, videón is visszanézték az ominózus jelenetet, majd a félórás közjáték végén jött a negyedik játékvezető, Jamie Robert Robinson, aki nagyjából másfél percet vezette a meccset, majd lefújta, és jöhettek a büntetők.

A Honvéd borzalmasan kezdett, Kamber gyengén Piglacelli kezébe gurított. Az első román lövő, Ionita a kapu közepébe emelt. A Honvédnál Batik következett, ő erővel lőtt, de telibe találta a kapust. Fortes esélyt sem adott Berlának, majd N’Gog révén a Honvéd is megtörte a jeget. Cicaldau higgadtan értékesítette a tizenegyest, így Banó-Szabónak mindenképp be kellett volna lőnie, hogy maradjon minimális esélye, de ő is Piglacellit találta el, így a Craiova ment tovább.

Hacsak az UEFA nem gondolja másképp. Ha a pályán született eredmény érvényben marad, a Craiova az AEK Athénnal találkozik a következő körben. A Honvéd mindenesetre óvott.

Megóvja a Honvéd a Craiova elleni meccset a balhé miatt
Az is kiderült, miért nem szakította félbe a meccset a román ultrák által megdobott bíró.

Európa Liga, selejtező. 2 forduló, visszavágó:

Craiova (román) – Budapest Honvéd 0-0 – tizenegyesekkel 3-1
Craiova, Ion Oblemenco Stadion
v.: Hunter (északír)
továbbjutott: a Craiova, 0-0 után tizenegyesekkel (3-1)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik