Magyar foci

Megóvja a Honvéd a Craiova elleni meccset a balhé miatt

Egészen szürreális meccset vívott a Honvéd a román Craiova otthonában az Európa Liga selejtező 2. körében.

Botrányos meccsen, pocsék 11-esek után esett ki a Honvéd
Volt itt minden: megsérült a Honvéd kapusa, megdobták a bírót, félórát állt a játék, majd jöttek a tizenegyesek.

A kispestiek sérülés miatt elvesztették első számú kapusukat, Lefkovits Robit, helyére a felnőttcsapatban most debütáló Berla Attila érkezett. Aki, ha néha ugyan szerencsével, de megóvta kapuját a góltól, és minden jel arra mutatott, hogy tizenegyesek jönnek, amikor a 119. percben robbant a bomba, vagy legalábbis hanggránát – éppen az északír bíró, Arnold Hunter mellett.

A bírót hosszasan ápolták, majd végül átadta az irányítást a negyedik számú sporinak, Jamie Robert Robinsonnak, ő vezényelte le a büntetőket, amiket a kispestiek sajnos gyengén lőttek, Kamber Djordje, Batik Bence és Banó-Szabó Bence is hibázott, így a románok jutottak tovább.

Adódik a kérdés, nem kellett volna-e lefújnia a meccset a balhé után a bírónak? A korábbi NB I-es bíró, Bede Ferenc azt mondta, változott a szabály, és most már arra kell törekedni, hogy befejezzék a találkozót.

A craiovai esethez annyit, hogy ilyenkor azt is mérlegelni kell, mekkora botrány lehet abból, ha a bíró lefújja a meccset. Ilyenkor általában a játékoskijáróban zajlik a telefonálás és a kommunikáció, furcsa, hogy mindez most a pályán zajlott

– nyilatkozta Bede az Origónak.

A közvetítés során egyébként elhangzott az a helyszínről érkező információ, hogy a meccs félbeszakítása csak tovább rontott volna a helyzeten, mert a román rendőrség nem tudta volna garantálni a szurkolók biztonságát, ha lefújják a mérkőzést. Ezt a 24.hu-nak megerősítette a Honvéd egyik alkalmazottja is.

Klubunk számára elfogadhatatlan az, ami a találkozó végén történt, hogy a játékvezető, vagy éppen a játékosaink veszélynek legyenek kitéve, a Honvéd vezetése pedig úgy döntött, hogy megóvja a találkozót, amelyet ilyen körülmények között nem lett volna szabadott tovább folytatni!

– olvasható a Honvéd honlapján. Vagyis lesz még folytatása az ügynek.

A magyar futball egyébként fekete napot zárt, mivel a Debrecen otthon is nagy zakóba szakadt bele a Torino ellen, a MOL Fehérvár pedig kiesett a liechtensteini Vaduz ellen. Vagyis a BL-ben szereplő Fradi maradt állva egyedül.

Európa Liga, selejtező. 2 forduló, visszavágó:

Craiova (román) – Budapest Honvéd 0-0 – tizenegyesekkel 3-1
Craiova, Ion Oblemenco Stadion
v.: Hunter (északír)
továbbjutott: a Craiova, 0-0 után tizenegyesekkel (3-1)

Kiemelt kép: MTI/EPA/Bogdan Danescu

Olvasói sztorik