Nemzetközi foci

Kellemetlen: liechtensteini csapat ellen esett ki a Fehérvár

Hamar véget ért az Európa Liga-kaland.

A Fehérvár FC előnyből kezdte  a visszavágót a labdarúgó Európa Liga-selejtező második fordulójában, mégis kiesett a sorozatból, miután hatamas meglepetésre 2-0-ra kikapott a svájci másodosztályban szereplő, ám liechtensteini FC Vaduztól.

A találkozó rendkívül gyenge színvonalú volt, mindkét csapat sokat hibázott. Az első félidő gól nélkül záródott, amely az első meccset 1-0-ra megnyerő fehérváriaknak volt jó.

A 60. percben azonban tizenegyest harcoltak ki a hazaiak: Loic Nego lépett oda Milan Gajicsnak, a játékvezető nem habozott, befújta a büntetőt. Gajics ballal a jobb alsóba gurított (1-0).

Ez maradt a végeredmény a 90. perc végén is, így jöhetett a hosszabbítás, amely előtt

a fehérvári szurkolók a „k*rva gyenge” rigmussal díjazták csapatuk teljesítményét.

A ráadásban jött a feketeleves: a 100. percben Mohamed Coulibaly szaladt el a jobb oldalon, és laposan a bal alsóba lőtt (2-0).

Bár a Fehérvár a 107. percben emberelőnybe került, amikor Gianni Antoniazzi rántotta vissza a leforduló Futács Márkót, és második sárgával kiállt, helyzeteket is kialakítottak a vendégek, de mindet kihagyták.

A 2-0 pedig azt jelentette, hogy a tavay csoportkörös Mol Fehérvár FC a selejtezőben, egy liechtensteini csapat ellen köszönt el a sorozattól.

Európa Liga-selejtező, 2. forduló, visszavágó

Vaduz (liechtensteini)–Mol Fehérvár FC 2-0 (0-0, 1-0, 2-0)
Gólszerzők: Gajics (11-esből, 61.), Coulibaly (100.)

 

Korábban:
Debreceni VSC–Torino FC (olasz) 1-4 (0-2)
Gólszerzők: Garba (52.), illetve Zaza (25.), Izzo (32.), Belotti (69.), Millico (92.)
Továbbjutott: a Torino, kettős győzelemmel, 7-1-es összesítéssel.

Kiemelt kép: molfehervarfc.hu

Olvasói sztorik