Magyar foci

Nagyot küzdött, de itthon négyet kapott a DVSC a Torino ellen

Az olaszok 4-1-re nyertek a Nagyerdei Stadionban az Európa Liga-selejtező visszavágóján.

Az idegenbeli 0-3-as vereség után a DVSC 15 ezer néző előtt fogadta a Nagyerdei Stadionban a Serie A-ban szereplő Torinót az Európa Liga-selejtező visszavágóján. A debreceni mérkőzésen is az első perctől az olaszok akarata érvényesült, a 12. percben Simone Zaza próbálkozásánál Kusnyír Erik még menteni tudott a gólvonalon, de a 25. percben Zaza már nem hibázott, okosan csavart az alsó sarokba 14 méterről (0-1).

Hazard hét kiló súlyfelesleggel csak szenved a Realban
Elég ciki ez a belga világsztárnak.

Bő félóra játék után végleg eldőlni látszott a párharc, ugyanis Armando Izzo találata után összesítésben már 5-0 volt a Torino javára, az olaszok tökéletes támadással mattolták a Loki védelmét (0-2). Harminchat percet kellett várni az első debreceni lehetőségre: remek szögletvariáció után Tőzsér Dániel tüzelt fölé 12 méterről. Az első helyzet után pár perccel jött a második is: Varga Kevin húzott el a jobb szélen, lapos beadását szorongatott helyzetben Garba lőtte fölé. A félidő végére kijött a szorításból a Loki.

A második félidő elejét megnyomta a DVSC: Varga Kevin parádés átadással hozta ziccerbe Trujicsot, ám Sirigu óriási bravúrral védett, ilyen közel még nem járt a szépítéshez a Loki. Az 52. percben azonban már a rutinos olasz hálóőr is tehetetlen bizonyult: Varga beadását Garba fejelte közelről a hálóba (1-2).

A 69. percben gyors kontrát vezetett végig a Torino: Andrea Belotti kényszerítőjét Zaza sarokkal tette vissza a feladónak, aki higgadtan fejezte be a támadást (1-3). Néhány minutummal később Garba nyújtóztatta meg Sirigut, majd a meccs hosszabbításában a csereként beálló Milicco állította be a 4-1-es végeredményt, a DVSC 1-7-es összesítéssel búcsúzott az Európa Ligától

Európa Liga, selejtező, 2. forduló, visszavágó

DVSC – Torino 1-4 (0-2)  továbbjutott: Torino 7-1-es összesítéssel
Nagyerdei Stadion, 15350 néző
DVSC: Nagy S. – Kusnyír, Szatmári, Pávkovics, Ferenczi – Szécsi, Haris, Tőzsér, Trujics (Csősz, 90.) – Varga K. (Zsóri, 63.) – Garba (Adeniji, 80.).
Torino: Sirigu – Izzo (Singo, 83.), Nkoulou, Nascimento – De Silvestri, Meite, Baselli (Rincón, 45.), Ansaldi – Zaza, Berenguer – Belotti (Millico, 76.).
Gólszerzők: Garba (52.), illetve Zaza (25.), Izzo (32.), Belotti (69.), Millico (92.)

Kiemelt kép: MTI/Czeglédi Zsolt

Olvasói sztorik