Magyar foci

Semmi nem dőlt el a Honvéd-Craiova EL-párharcban

A Honvéd 4-2-es összesítéssel búcsúztatta az Európa Liga első körében a litván Zalgiris Vilniust, de a kispestiek játéka nem volt igazán meggyőző. Épp ezért az volt a nagy kérdés, hogy a selejtező második körében a román bajnokság előző idényében harmadik helyen végző Universitatea Craiova ellen mire lesz képes a Honvéd, amely Győrbe kényszerült, mivel saját stadionját átépítik, másik két pesti aréna pedig foglalt volt.

A románoknál már zajlik a bajnokság, és a Craiova két győzelemmel rajtolt,

ráadásul a mostani ellenfél keretének értéke háromszorosa a kispestinek, de a futballban épp az az szép, hogy a pályán el lehet tüntetni a különbséget.

Európa Liga: háromszor értékesebb a Honvédnál román ellenfele
A Fehérvár esélyes, a kispestieknek és a Debrecennek bravúr kell.

A meccs elején a románok voltak az aktívabbak, Barbut az oldalhálóba lőtt, majd a portugál támadó, Carlos Fortes fejelt mellé egy szöglet után.

A Honvéd az első negyedóra végén adta az első életjelet, a külsős beadások mestere, Kukoc varázsolta Kesztyűshöz a labdát, aki kissé kezezésgyanúsan vette le, de a lövése előtt odaért egy vendégvédő.

Az első félidőben az okozta a legnagyobb izgalmat, hogy három játékos vérző fejét is ápolni kellett: előbb Lovric fejelt össze Ackával, majd a legnagyobb kispesti lehetőségnél N’Gog találta el a kapus által nagy bravúrral hárított fejese közben Bancut, akivel szintén hosszasan foglalkozott az orvosi stáb.

Az első játékrész másik emlékezetes jelenetét Kukoc produkálta, aki előbb visszanézte az operatőr kameráján N’Gog helyzetét, majd megitta a tévés vizét.

A korábban a Liverpoolban is megfordult N’Gognak volt még egy ígéretes helyzete, de Uzoma beadása után sem fejelt elég pontosan. A sok sérülés miatt nyolcperces hosszabbítást rendelt el a skót játékvezető, de a ráadással egyik csapat sem élt.

A második félidőben a Craiova volt kezdeményezőbb, de ez csak távoli lövésekben nyilvánult meg, majd hálásak lehettünk Barbutnak, aki nagy helyzetben rosszul találta el a labdát. A hajrában amiatt szomorkodhattak a kispestiek, hogy egy komoly román színészkedés eredményeként Gazdag besárgult,

és mivel ez már a harmadik volt neki a selejtezőben, így nem játszhat a visszavágón.

A 94. percben a románok foghatták a fejüket, mert Kelic ziccerben a kapu fölé fejelt. Így maradt a 0-0, meglátjuk, ez mire lesz elég a jövő heti visszavágón.

Európa Liga, selejtező. 2 forduló, 1. mérkőzés:

Budapest Honvéd – Craiova (román) 0-0
Győr, ETO Aréna, 2722 néző
v.: Clancy (skót)

Kiemelt kép: MTI/Krizsán Csaba

Olvasói sztorik