Magyar foci

Csányi Sándor: Ilyen nem fordulhat elő egyetlen mérkőzésen sem!

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöke, a FIFA és az UEFA alelnöke, Csányi Sándor is megszólalt a Budapest Honvéd ügyében. A kispestiek az Universitatea Craiova vendégei voltak az Európa Ligában augusztus elsején, amelynek 119. percében a bíró megsérült egy mellette felrobbanó hanggránát miatt, ezután fél órán át állt a játék. A mérkőzést tizenegyesekkel elbukta a magyar csapat, de megóvta a találkozót, mivel a románok nem tudták megvédeni a játékosokat és szurkolókat a találkozón.

Botrányos meccsen, pocsék 11-esek után esett ki a Honvéd
Volt itt minden: megsérült a Honvéd kapusa, megdobták a bírót, félórát állt a játék, majd jöttek a tizenegyesek.

Az UEFA aztán úgy határozott, hogy 60 ezer eurós bírsággal és három zárt kapus mérkőzéssel sújtja a Craiovát, de továbbengedi a nemzetközi kupában. Így aztán nem hagyták helyben a Honvéd óvását, sőt még a kispestiek ellen indul eljárás a szurkolói viselkedés és rasszista beszólogatások miatt. Természetesen a fővárosi klub nem hagyja magát és megfellebbezi a döntést.

Ezek után Csányi Sándor is megtörte a csendet és közölte saját, vagyis közvetve az MLSZ álláspontját is.

Ilyen cselekmények nem fordulhatnak elő egyetlen mérkőzésen sem! Az UEFA fegyelmi bizottságának döntését tudomásul veszem, de támogatom, hogy a Honvéd fellebbez, az MLSZ is ezt tenné hasonló esetben

– idézi Csányit az MLSZ honlapja.

Érdekesség egyébként, hogy a Craiova is fellebbez, szerintük túl szigorú ítélet született. Csütörtökön ennek ellenére valószínűleg zárt kapuk mögött fogadja majd a román együttes az AEK Athént.

Kiemelt kép: mlsz.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik