Magyar foci sport

Csányi Sándor: Ilyen nem fordulhat elő egyetlen mérkőzésen sem!

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöke, a FIFA és az UEFA alelnöke, Csányi Sándor is megszólalt a Budapest Honvéd ügyében. A kispestiek az Universitatea Craiova vendégei voltak az Európa Ligában augusztus elsején, amelynek 119. percében a bíró megsérült egy mellette felrobbanó hanggránát miatt, ezután fél órán át állt a játék. A mérkőzést tizenegyesekkel elbukta a magyar csapat, de megóvta a találkozót, mivel a románok nem tudták megvédeni a játékosokat és szurkolókat a találkozón.

Botrányos meccsen, pocsék 11-esek után esett ki a Honvéd
Volt itt minden: megsérült a Honvéd kapusa, megdobták a bírót, félórát állt a játék, majd jöttek a tizenegyesek.

Az UEFA aztán úgy határozott, hogy 60 ezer eurós bírsággal és három zárt kapus mérkőzéssel sújtja a Craiovát, de továbbengedi a nemzetközi kupában. Így aztán nem hagyták helyben a Honvéd óvását, sőt még a kispestiek ellen indul eljárás a szurkolói viselkedés és rasszista beszólogatások miatt. Természetesen a fővárosi klub nem hagyja magát és megfellebbezi a döntést.

Ezek után Csányi Sándor is megtörte a csendet és közölte saját, vagyis közvetve az MLSZ álláspontját is.

Ilyen cselekmények nem fordulhatnak elő egyetlen mérkőzésen sem! Az UEFA fegyelmi bizottságának döntését tudomásul veszem, de támogatom, hogy a Honvéd fellebbez, az MLSZ is ezt tenné hasonló esetben

– idézi Csányit az MLSZ honlapja.

Érdekesség egyébként, hogy a Craiova is fellebbez, szerintük túl szigorú ítélet született. Csütörtökön ennek ellenére valószínűleg zárt kapuk mögött fogadja majd a román együttes az AEK Athént.

Kiemelt kép: mlsz.hu

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!