Magyar foci

Rommá büntette az UEFA a Honvédot a craiovai botrány miatt

Kíméletlen volt az etikai bizottság.

A Budapest Honvéd a hivatalos honlapján számolt be róla, hogy kemény büntetést kapott az európai szövetségtől. Az UEFA etikai bizottsága az Universitatea Craiova elleni idegenbeli Európa Liga-selejtezőn történteket tárgyalta, és a Honvédot tízmillió forintnak megfelelő összegre, valamint részleges stadionbezárásra büntette.

Az UEFA döntése szerint a következő, itthoni nemzetközi mérkőzésen 4000 helyet kell lezárni, ahová nem jöhetnek be a szurkolók, továbbá 30 250 eurós pénzbüntetést is kiróttak a Honvédra. Húszezret a rasszista megnyilvánulások miatt, több mint ötezret a csapat nem megfelelő viselkedése nyomán, további ötezret pedig rendzavarásért.

A Honvéd kiemeli, ezt az eljárást hivatalból indította az UEFA, és nem azonos a klub fellebbezésével, amely során személyes meghallgatást kértek a Romániában történtek kapcsán, erről azonban egyelőre még nem kaptak tájékoztatást. Hasonló büntetést kapott a Rangers is: a skótoknak ötvenezer eurót kell fizetniük, illetve háromezer helyet lezárni.

Kiemelt kép: digisport.ro

Olvasói sztorik