Magyar foci

Hivatalos: nem zárták ki a Craiovát, a Honvéd búcsúzott az Európa Ligától

Az UEFA hivatalos döntést hozott a román Craiova és a Budapest Honvéd balhés Európa Liga-meccséről: a nemzetközi szervezet nem zárta ki a románokat, így a Honvéd búcsúzott a sorozattól. A hírt az Index tette közzé, és azt Azurák Csaba, a Honvéd kommunikációs igazgatója megerősítette.

A lap azt írja, órákig tartó meghallgatás és ülés után az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elutasította a Budapest Honvéd óvását.

Azzal indokoltak, hogy az óvás tárgyát képező jelenet, vagyis a bíró megdobása a hosszabbításban történt, és így nem volt befolyással a végeredményre.

Mint ismert, a csütörtöki visszavágó kirívó incidense során, miközben a játékosok egymással kakaskodtak, a játékvezető közvetlen közelében felrobbant egy pályára bedobott hanggránát. Emiatt több mint fél órát állt a játék, majd jöhettek a tizenegyesek, a negyedik játékvezető felügyelete mellett.

Botrányos meccsen, pocsék 11-esek után esett ki a Honvéd
Volt itt minden: megsérült a Honvéd kapusa, megdobták a bírót, félórát állt a játék, majd jöttek a tizenegyesek.

A Budapest Honvéd közleménye

Döntött az UEFA a Budapest Honvéd óvásáról: hiába a botrányos craiovai mérkőzés, az európai szövetség elutasította klubunk beadványát, és a pályán elért eredményt hagyta jóvá. Ami azt jelenti, hogy a Honvéd – veretlenül! – búcsúzott az Európa Ligától, míg az Universitatea Craiova csütörtökön fogadhatja a görög AEK Athént.

 

A hétfői nap folyamán az UEFA etikai és fegyelmi bizottsága tárgyalta klubunk óvását, s azzal indokolták az elutasítást, hogy mivel a botrányos események a 119., tehát az utolsó előtti percben történtek, így véleményük szerint az már nem befolyásolta a mérkőzés végkimenetelét.

Kiemelt kép: MTI

Olvasói sztorik