Élő Magyar foci

A magyar válogatott a hajrában őrölte föl Walest

A magyar válogatott Azerbajdzsán 3-1-es legyőzése után három nappal újabb Európa-bajnoki selejtezőt játszott, ezúttal Wales ellen. Az idegenbeli sikerhez képest két változás van a mieink kezdőjében, Nagy Dominik és Kleinheisler László helyére Pátkai Máté és Holender Filip került be, előbbi nyerő embernek bizonyult, ugyanis az ő góljával nyertünk 1-0-ra.

Remekül indult a mérkőzés, a magyar csapat több helyzetet is kidolgozott, de az utolsó passzokba, vagy fejesekbe rendre hiba csúszott. A vendég együttes is aktív volt, sőt komoly gólhelyzetet is kidolgozott Wales, de ezek végén rendre Gulácsi Péter ölében landolt a labda.

Térfélcsere után csendben csordogált a mérkőzés, majd a 61. percben Gareth Bale néhány méterről százszázalékos helyzetből nem találta el rendesen a labdát, így Gulácsi könnyen védhetett. A hajrában ismét a magyarok domináltak, egy szöglet után Joe Allennek a gólvonalról kellett kivágnia a labdát, de a 80. percben már nem mentette meg Walest semmi a góltól.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

CMG™ Careers Management Group™ (@cmgrouphu) által megosztott bejegyzés, Jún 11., 2019, időpont: 1:28 (PDT időzóna szerint)

Szalai Ádám birkózott meg a labdáért, amely végül szabad prédaként lecsorgott, és az érkező Pátkai Máté nem vacakolt, erőből a kapuba lőtt.

Rohamozni kezdett a vendég együttes, Baráth Botond és Szalai Ádám is életbevágó mentést mutatott még be, végül sikerült lepörgetni az órát, így a magyar válogatott kilencpontos az E csoportban.

Eb-selejtező, 4. forduló, E csoport:

Magyarország-Wales 1-0 (0-0)
Budapest, Groupama Aréna
v.: Matej Jug (szlovén)
Magyarország: Gulácsi – Lovrencsics, Baráth, Orbán, Korhut – Nagy Á., Pátkai – Dzsudzsák (Kleinheisler, 70.), Szoboszlai (Bese, 83.), Holender (Varga R., 59.) – Szalai.
Megbízott szövetségi kapitány: Cosimo Inguscio
Wales: Hennessey – Gunter, A. Williams, J. Lawrence, B. Davies – Allen, Ampadu (Smith, 54.) – T. Lawrence (Vokes, 80.), Brooks (Wilson, 73.), D. James – Bale.
Szövetségi kapitány: Ryan Giggs
Gólszerző: Pátkai (80.)
Sárga lap: Pátkai (39.), Nagy Á. (49.), Korhut (90.) ill. Gunter (2.), A. Lawrence (83.), Davies (87.)

Az E-csoport állása:

1. MAGYARORSZÁG 4 3 0 1 6–4 +2 9
2. Szlovákia 3 2 0 1 7–2 +5 6
3. Horvátország 3 2 0 1 5–4 +1 6
4. Wales 3 1 0 2 2–3 –1 3
5. Azerbajdzsán 3 0 0 3 3–10 –7 0

Nyitókép: IllyÈs Tibor/MTI

Két szögletünk is volt már

A másodikból lehetett volna veszély, egy élesen rövidre lőtt labdába tette bele a lábát Baráth Botond, de csak az oldalhálót találta el. Nem vagyunk megszeppenve, az látszik és jó hír.

Wales kezdte a mérkőzést

Egy passz és egy hosszú jobb szélre szánt indítással, aminek a végén a magyar csapat jöhetett bedobással.

Inguscio egyszer már szerencsét hozott

Cosimo Inguscio már helyettesítette egyszer Marco Rossit, 2018 november 15-én a Nemzetek Ligájában szintén egy eltiltás miatt kellett változtatni. Akkor Észtországot 2-0-ra verte a Groupama Arénában a magyar csapat. Ezt az eredményt készséggel aláírnánk ma is. A mérkőzés előtt egyébként Lovrencsics Gergő és Németh Krisztián is elmondta, mindent átbeszéltek már Rossival, nem lesz baj nélküle sem.

Nem jó a statisztikánk

Márpedig a történelem nem mellettünk szól, a walesi váloagtottat utoljára 1985. október 16-án győztük le. Összesen tíz találkozón vagyunk túl mai ellenfelünkkel szemben, ebből 3 magyar siker és kettő döntetlen mellett öt vereség a mérlegünk. Épp itt az ideje javítani.

Nagy a tét

Érdekesen alakultak az eredmények az E csoportban, ugyanis Magyarország, Szlovákia és Horvátország is hat ponttal áll, Wales pedig hárommal. Mindez annyit tesz, ha a vendégek nyernének, négy hatpontos csapat lenne az Eb-selejtezős csoportban. Persze jobb lenne, ha sikerülne győzni és lenne egy kilencpontos inkább

Olvasói sztorik