A következő élő közvetítés része A magyar válogatott törte meg az Eb-csoport átkát

A magyar válogatott törte meg az Eb-csoport átkát

A magyar válogatott Azerbajdzsánban 3-1-re győzött Európa-bajnoki selejtezőn. A mieink mérlege felemás volt a bakui találkozó előtt, hiszen a szlovákok elleni vereség (0-2) után meglepetésre legyőzte (2-1) Marco Rossi csapata a vb-ezüstérmes horvátokat.

A magyar válogatott bár talán többet birtokolta a labdát a meccs elején, nem sikerült látványosan kapujához szorítani az azerieket. Ennek ellenére 18 perc után vezetéshez jutottunk, Ddzsudzsák Balázsbeívelésére érkezett jól Willi Orbán és higgadtan a kapu jobb alsó sarkába bólintott.

Ezután átadták a mieink a területet és a labdát Azerbajdzsánnak, amely nem tudott mit kezdeni a fegyelmezetten védekező magyarokkal, egy-két beívelésen kívül nem volt min izgulnunk, sőt talán inkább a vendég együttes növelhette volna előnyét.

Térfélcsere után sem változtatott taktikáján Marco Rossi, viszont a magyarok sokkal élesebbek voltak támadásban. Dzsudzsák és Kleinheisler László bombáját is bravúrral védte a kapus, de az 53. percben egy szöglet után újra Orbán lőtt gólt, így növeltük az előnyünket.

Nagyon elkényelmesedett a magyar válogatott, a hazai csapat viszont kidolgozott egy szép akciót, Almeida kiugratásával Ramazanov lépett ki, a bal alsó sarokba tartó labdát kiütötte Gulácsi Péter. Sajnos Emreli ért oda elsőként, így szépített Azerbajdzsán.

Két percre rá jött viszont a válasz, Kleinheisler passza találta meg Holman Dávidot az ellenfél tizenhatosán belül, a középpályás pedig a bal fölsőbe bombázott. Ezután megnyugodtak a kedélyek, az azeriek nem tudtak, a magyarok annyira nem akartak már gólt lőni – Dzsudzsáknak azért összejött még egy kapufa – az idő pedig szép lassan letelt.

Az egyetlen bosszúságunk az lehetett a hajrában, hogy a játékvezető elküldte Marco Rossit a kispadtól, amikor egy bedobást reklamált, reméljük Wales ellen leülhet a kispadra.

Az E csoportban ezzel megszületett az első idegenbeli győzelem.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik