Élő Válogatott

Tovább tart a szlovák átok, kikaptunk az Eb-selejtezőn

Nagyszombaton kezdte meg a magyar válogatott a 2020-as Európa-bajnoki selejtező sorozatát. Marco Rossi 3-5-2-es felállással küldte pályára csapatát a Szlovákia elleni rangadón, azaz három belső védővel és két úgynevezett wingbackkel (Korhut Mihály és Lovrencsics Gergő személyében).

Az első félidőben rettentő idegesen és sok hibával futballozott nem csak a hátvédsor, hanem az egész válogatott. Szlovákiának hét lövése volt, többet is birtokolta a labdát de nem állíthatnánk, hogy törte a mieink hátát a kapu. Pont ezért volt annyira bosszantó, hogy pár perccel a szünet előtt csak “talált” egy gólt Szlovákia.

A legaktívabb hazai játékos, Albert Rusnák kapott az alapvonalhoz közel labdát a tizenhatos bal szélénél. Mivel Kleinheisler László későn lépett ki rá, erőből középre tudott passzolni, az érkező Ondrej Duda pedig kapásból a jobb alsóba perdített.

Fordulás után nem sokkal Rossi lehozta az izomfáradásra panaszkodó Kleinheislert és a sok rossz megoldást produkáló Kalmár Zsoltot, helyükre Szoboszlai Dominik és Dzsudzsák Balázs érkezett. Ezzel a szabadrúgások, szögletek feljavultak, de egy-egy elakadó távoli lövésnél többre mezőnyben nem futotta.

Apránként átvettük az irányítást, de a komoly helyzeteket inkább ellenfelünk tudta kialakítani, Willi Orbán került egyedül nagy ziccerbe, de fejese nem repült át Martin Dúbravka feje fölött és Szalai Ádám kapáslövését is védte a hazai kapus.

Az idő telt, az egyenlítés csak nem akart jönni, sőt előbb Peter Pekarík lőtt lesgólt, majd nem sokkal később Rusnák érvényes találatot is szerzett a szellősen védekező Korhut Mihály mellett.

Ezzel a meccs el is dőlt, Magyarországnak így öt mérkőzés után két döntetlen és három vereség a mérlege Szlovákia ellen és vereséggel kezdte az Európa-bajnoki selejtezőket.

Európa-bajnoki selejtező, E-csoport, első forduló:

Szlovákia-Magyarország 2-0 (1-0)
Nagyszombat, City Aréna. Játékvezető: Vladislav Bezborodov (orosz)

Szlovákia: Dúbravka – Pekarík, Skriniar, Vavro, Hancko – Kucka, Lobotka – Hamsík, Duda (Safranko 87.), Rusnák (Mihalík 93.) – Mak (Stoch 79.).

Magyarország: Gulácsi – Lang (Holender 81.), Orbán, Kádár – Lovrencsics G., Kalmár (Dzsudzsák 61.), Nagy Á., Kleinheisler (Szoboszlai 55.), Korhut –  Kovács I. – Szalai

Gólszerző: Duda (42.), Rusnák (85.)

Sárga lap: Vavro (21.), Kucka (51.), Hamsík (78.), Skriniar (90.) ill. Kalmár (10.) , Korhut (59.), Nagy (88.)

Nyitókép: 24.hu/Mohos Márton

Himnusz vs sramli

A magyar tábor elénekelte a himnuszt a csapattal, ahogy szokta, de a szlovákok még nagyban ünnepeltek és valami borzalmas sramli üvöltött a hangszórókból.

Még Szalai fejel egyet, majd mindennek vége. Kikaptunk

Az első félidőben rettentő idegesen és sok hibával futballozott nem csak a hátvédsor, hanem az egész válogatott. Szlovákiának hét lövése volt, többet is birtokolta a labdát de nem állíthatnánk, hogy törte a mieink hátát a kapu. Pont ezért volt annyira bosszantó, hogy pár perccel a szünet előtt csak “talált” egy gólt Szlovákia.

A legaktívabb hazai játékos, Albert Rusnák kapott az alapvonalhoz közel labdát a tizenhatos bal szélénél. Mivel Kleinheisler László későn lépett ki rá, erőből középre tudott passzolni, az érkező Ondrej Duda pedig kapásból a jobb alsóba perdített.

Fordulás után nem sokkal Marco Rossi lehozta a csak néha feltűnő Kleinheislert és a sok rossz megoldást produkáló Kalmár Zsoltot, helyükre Szoboszlai Dominik és Dzsudzsák Balázs érkezett. Ezzel a szabadrúgások, szögletek feljavultak, de egy-egy elakadó távoli lövésnél többre mezőnyben nem futotta.

Apránként átvettük az irányítást, de a komoly helyzeteket inkább ellenfelünk tudta kialakítani, Willi Orbán került egyedül nagy ziccerbe, de fejese nem repült át Dúbravka feje fölött és Szalai Ádám kapáslövését is védte a hazai kapus.

Az idő telt, az egyenlítés csak nem akart jönni, sőt előbb Pekarík lőtt lesgólt, majd nem sokkal később Rusnák érvényes találatot is szerzett a szellősen védekező Korhut Mihály mellett.

Ezzel a meccs el is dőlt, Magyarország vereséggel kezdte az Európa-bajnoki selejtezőket.

Állva tapsolnak

Pedig nem volt annyira fergeteges ez a szlovák válogatott ma este, de sajnos így is övék a három pont.

Már csak az időt húzzák

Ünnepelnek már a szlovákok, még ellövik a maradék cseréket, miközben az órán lepereg a hosszabbítás.

Cserék itt is, ott is

Kockáztatni kell, Lang Ádám helyére beállt Holender Filip. Túloldalon időt húznak a szlovákok, Stoch érkezett Mak helyére.

14 235

Ennyien vagyunk itt a nagyszombati stadionban. Még nagyjából 4 ezer néző kellett volna, hogy kitehessék a megtelt táblát.

Ó, Orbán!

Lovrencsics Gergő adott egy fantasztikus labdát az elölmaradó védőnek, aki megpróbálta átfejelni a kimozduló kapus fölött, de Dúbravka sajnos lehúzta a labdát. Óriási helyzet maradr ki.

Volt itt pánikolás!

Labdát veszítettünk, három szlovák rohamozott három magyarra és csak a szerencsén múlott, hogy ki tudtuk piszkálni Rusnák visszapasszát. Az ellentámadásunknál viszont Dzsudzsák nagyon egyedül volt, nem lett belőle veszélyes helyzet.

Újra Gulácsinak kellett védenie

Robert Mak kapott egy jó indítást és kapura is lőtt a tizenhatos bal csücskénél, a magyar kapus okosan oldalra paskolta a labdát elvetődve. Ahogy tanítják. Gulácsi a védelmünk legstabilabb pontja ma.

Végre egy életerős löket!

Orbán fejelte le a labdát egy beadás után, amire Szalai szépen rádőlt és Dúbravkának nagyot kellett repülnie, hogy védeni tudjon. Végre éledezünk!

Eddig várt Marco Rossi

Dzsudzsák Balázs 99. válogatott mérkőzésén szerepel. A meglehetősen szürkén futballozó Kalmár Zsolt helyett jött, egyelőre nehéz megmondani, milyen posztra.

Korhut is besárgul

Elkésett egy ütemet és ellenfele lábára taposott rá. Jó lenne a gólok terén is egyenlíteni.

Nem is a meccset nézik

A sárgamellényesek kimentek a balhés szektorból, most már a rohamrendőrök alkotják a falat, amely elválasztja a két szájkaratézó brigádot.

És jön Szoboszlai!

Kleinheisler Lászlót váltja, vagyis popsztra cserél Marco Rossi.

Sárgával kezdett Kucka

Éppen Kovács Istvánt tudta csak kézzel megállítani Juraj Kucka, villant érte a sárga lap.

A nagy kérdés az

vajon miért várták meg a rendezők, hogy elpattanjon a húr, miért nem sorakoztak fel már a meccs elején a szektorban, elválasztva ezzel a feleket egymástól?

Balhé a lelátón

Abban a szektorban, ahol a magyar és a szlovák drukkerek vegyesen vannak, néhányan egymásnak estek, elcsattant pár pofon és repültek a poharak. Előbb a sárgamellényes biztonságiak, majd a rohamrendőrök vonultak be a szektorba.

Olvasói sztorik