Élő Magyar foci

A magyar válogatott törte meg az Eb-csoport átkát

A magyar válogatott Azerbajdzsánban 3-1-re győzött Európa-bajnoki selejtezőn. A mieink mérlege felemás volt a bakui találkozó előtt, hiszen a szlovákok elleni vereség (0-2) után meglepetésre legyőzte (2-1) Marco Rossi csapata a vb-ezüstérmes horvátokat.

A magyar válogatott bár talán többet birtokolta a labdát a meccs elején, nem sikerült látványosan kapujához szorítani az azerieket. Ennek ellenére 18 perc után vezetéshez jutottunk, Ddzsudzsák Balázsbeívelésére érkezett jól Willi Orbán és higgadtan a kapu jobb alsó sarkába bólintott.

Ezután átadták a mieink a területet és a labdát Azerbajdzsánnak, amely nem tudott mit kezdeni a fegyelmezetten védekező magyarokkal, egy-két beívelésen kívül nem volt min izgulnunk, sőt talán inkább a vendég együttes növelhette volna előnyét.

Térfélcsere után sem változtatott taktikáján Marco Rossi, viszont a magyarok sokkal élesebbek voltak támadásban. Dzsudzsák és Kleinheisler László bombáját is bravúrral védte a kapus, de az 53. percben egy szöglet után újra Orbán lőtt gólt, így növeltük az előnyünket.

Nagyon elkényelmesedett a magyar válogatott, a hazai csapat viszont kidolgozott egy szép akciót, Almeida kiugratásával Ramazanov lépett ki, a bal alsó sarokba tartó labdát kiütötte Gulácsi Péter. Sajnos Mahir Emreli ért oda elsőként, így szépített Azerbajdzsán.

Két percre rá jött viszont a válasz, Kleinheisler passza találta meg Holman Dávidot az ellenfél tizenhatosán belül, a középpályás pedig a bal fölsőbe bombázott. Ezután megnyugodtak a kedélyek, az azeriek nem tudtak, a magyarok annyira nem akartak már gólt lőni – Dzsudzsáknak azért összejött még egy kapufa – az idő pedig szép lassan letelt.

Az egyetlen bosszúságunk az lehetett a hajrában, hogy a játékvezető elküldte Marco Rossit a kispadtól, amikor egy bedobást reklamált, reméljük Wales ellen leülhet majd a kispadra, mert erős ítéletnek tűnt.

Az E csoportban ezzel megszületett az első idegenbeli győzelem.

Eb-selejtező, 3. forduló, E csoport:

Azerbajdzsán-Magyarország 1-3 (0-1)
Baku, Bakcell Aréna
v.: Kevin Blom (holland)
Azerbajdzsán: Agajev – Medvegyev, Mammadov, Hüszejnov, Krivocsjuk – Ricard Almeida, Qarajev, Nazarov (Dadasov 86.)–  Emreli , Dadasov (Ramazanov 59.), Sejdajev (Abdullajev 86.)
Szövetségi kapitány: Nikola Jurcevic
Magyarország: Gulácsi – Lovrencsics, Baráth, Orbán, Korhut – Nagy Á. – Dzsudzsák (Németh 86.), Kleinheisler (Pátkai 72.), Szoboszlai (Holman 58.), Nagy D. – Szalai.
Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Gólszerző: Emreli (69.) ill. Orbán (18., 53.), Holman (71.)
Sárga lap: Hüszejnov (40.), Nazarov (50.), Medvegyev (59.) ill. Szoboszlai (28.), Kleinheisler (68.), Dzsudzsák (87.)

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Hát, ez nem volt veszélyes

Hamar szabadrúgáshoz jutottunk, a csapatkapitány állt a labda mögé, de csúnyán fölé durrantott.

Óvatosak a kapitányok

Marco Rossi a meccs előtt arról beszélt, hogy egy rendkívül jól szervezett csapatot kell majd feltörni. Ezzel szemben az azeri szövetségi kapitány, Nikola Jurcevic azt ígérte, nem állnak majd be védekezni és nem tojnak majd be, ha a magyarok szereznek vezetést. Egy biztos, mindkét csapat úgy megy majd neki a meccsnek, hogy ezt a meccset lehet megnyerni.

A statisztika mellettünk szól

Magyarország története során ötször találkozott Azerbajdzsánnal nemzetközi mérkőzésen, eddig minden alkalommal nyert, legalább két gólt rúgva, sőt tétmérkőzésen még nem adta alább három gólnál. Emellett 1997 óta gólt sem kaptak a mieink.

Eddig mindig vertük az azerieket
Szombaton Európa-bajnoki selejtezőn bizonyíthat a magyar válogatott.
Olvasói sztorik