Magyar foci

Azt mondták a magyar focistának, jobban jár, ha távozik

Windecker József tavaly szinte közellenség lett Újpesten, nem írta alá a szerződéshosszabbítást, ami miatt látványosan jegelték.

Miért lett közellenség, pénzéhes sztárocska Windeckerből?
Duchatelet tulajdonos megadta a „kilövési engedélyt” - az újpesti közlemény háttere.

Végül megvárta, míg lejár a szerződése, és Görögországba szerződött, a Levadiakosznál azonban nem úgy alakultak a dolgok, ahogy eltervezte, így ismét az NB I-ben kötött ki, korábbi csapata, a Paks csapott le rá.

Görögországból hazatérő játékost igazolt a Paks
Windecker József visszatért az NB I-be.

“Amikor a klubhoz kerültem, pályára léptem két felkészülési meccsen, minden rendben volt, majd a bajnoki főpróbán, a Panathinaikosz ellen megsérült a térdem, pontosabban a hajlítóinam majdnem elszakadt. A vezetők aggódtak, mi lesz velem, aztán három hónapon keresztül esélyem sem volt a játékra.

Pedig amikor a Levadiakoszhoz kerültem, mindent alaposan megterveztem: az edzéseket, az étkezést, hogy mikor végzek plusztréninget. Minden teszten a top háromban voltam, egyvalamivel azonban nem számolhattam: a sérüléssel”

– mesélte Windecker a Nemzeti Sportnak.

Nemcsak a sérülés tett keresztbe Windeckernek, hanem a külföldön focizó magyarok állandó nemezise, az edzőváltás is, az olasz Giuseppe Sanninót leváltották, helyére pedig egy görög tréner érkezett. “Még mielőtt az első edzését megtartotta volna, közölte: nyerési kényszerben van az utolsó előtti helyen álló csapatunk, engem nem ismer, és mert elsősorban a görög játékosokra szeretne támaszkodni, jobban járok, ha távozom”.

Végül azért döntött a Paks mellett, mert olyan helyre szeretett volna igazolni, ahol állandó játéklehetőséghez juthat, ennek pedig az volt a feltétele szerinte, hogy ismerjék. És még egy tanulságos megállapítás a végére:

“Nagyon szerettem volna légiósként folytatni, és annak ellenére örültem a Levadiakosz megkeresésének, hogy hallottam, a görög klubok többségénél problémák vannak. Ezért ha nem a négy topcsapat egyike keresne, biztosan nemet mondanék”.

Olvasói sztorik