Magyar foci

A DVTK középpályása nem szereti a lehajtott fejjel, ész nélkül rohangáló játékosokat

Tajti Mátyás azért igazolt Magyarországra, hogy felgyorsítsa az eseményeket.

Nem szeretem azokat labdarúgókat, akik lehajtott fejjel ész nélkül szaladgálnak. Azokat tisztelem, akik olvassák a játékot, látják, mi következhet egy adott szituáció után, mert előre gondolkodnak. Xavi, Iniesta, Modrić képviseli ezt az iskolát, örömmel nézem a játékukat. Valahogy mindig úgy alakul, hogy a pálya megfelelő helyén várják a labdát

– nyilatkozta a dvtk.eu-nak a DVTK középpályása, Tajti Mátyás.

A középpályás nyáron érkezett Diósgyőrbe, és fiatal kora ellenére hamar a csapat kulcsfigurája lett. A Barcelona korosztályos csapataiban nevelkedő és a Málaga második csapatában pallérozódó játékos arról is beszélt, miért igazolt vissza Magyarországra.

– Egy teljes évet végigjátszottam a Málaga második csapatában, és úgy éreztem, a fejlődéshez tovább kell lépni. Spanyolországban nem jellemző a tizenévesek bevetése, tavaly két csapattársam mutatkozott be az élvonalban, mindketten 23 évesen. Én már rendszeresen az első csapattal edzettem, de 20 évesen úgy gondoltam, nem várom ki a sorom, hanem felgyorsítom ezt a folyamatot azzal, hogy felnőtt bajnokságban szereplek. A DVTK-t választottam, ami majd később derül ki, hogy jó döntés-e, de jelen pillanatban annak tűnik. Számomra az NB I. kiváló terep a fejlődésre, mert egészen más izomtömegű ellenfelekkel találkozom, és nagyobb a taktikai fegyelem. Sokan szidják a magyar bajnokságot, de messze nem olyan rossz. Tavaly a Málaga minden hazai bajnokiját a helyszínen láttam, és mondhatom, sokszor nem szórakoztam jól, de arrafelé nem divat ócsárolni a focit egy-egy gyengébb teljesítmény után – mondta.

A teljes beszélgetés, itt olvasható.

Olvasói sztorik