Légiósok

A magyaros csapatok lettek a Bundesliga sereghajtói

Egyedül Otigba Kenneth dicsérhető légiósaink közül.

Kapcsolódó cikkek

Újabb hétvége, újabb bajnoki forduló szerte Európában. Szerencsére az öreg kontinens legjobb bajnokságaiban futballozó légiósainkat is foglalkoztatták, most pedig a mértékadó WhoScored.com internetes oldal osztályzatait vesszük sorra.

Nagy győzelmet aratott az AZ Alkmaar fölött a Heerenveen és szerencsére magyar részvételről is beszámolhatunk: Otigba Kenneth ugyanis végigjátszotta a csapata 4-2-es sikerével véget érő összecsapást. 7,5-ös értékelést kapott, ami klubja 7,16-os átlagánál jóval magasabb. Kevesebb szerencsével járt Vida Krisztofer, aki ezúttal a kispadról kellett, hogy végignézze a Graafschap idei 20. vereségét, ezúttal Groningenben maradtak alul, de továbbra is tartják osztályozós helyüket.

A Championshipben két fordulót is rendeztek a múlt hét folyamán, Tőzsér Dániel azonban egyik alkalommal sem volt keretben. A QPR négy pontot szerzett a Leeds (1-1) és a Charlton (2-1) ellen, de ezzel együtt is csak 11. és a “senki földjén” tartózkodik.

Mélyülő gödörben a Palermo, a szicíliaiaiak elmúlt 5 meccsükből negyedszer is veszítettek, bár annak legalább örülhetnek, hogy a Carpi sem szerzett pontot. A Laziotól sima, 3-0-s hazai vereséget szenvedő csapatban Balogh Norbert nem kapott lehetőséget.

Spanyolországban talán elérkezhet végre Megyeri Balázs ideje: bár a magyar kapus Villarrealban (0-2) is a kispadról nézte végig a találkozót, ezúttal már riválisa, Guaitá sem villogott, mindössze 5,8-as értékelést kapott, amivel csapata legrosszabbja lett.

https://www.youtube.com/watch?v=Z2i3hQ3r6iY

Ezzel el is érkeztünk Németországba. De ebben most nincsen sok köszönet…több hét gyengélkedés után ugyanis Szalai Ádám ezúttal már nemcsak kezdő nem volt, de a padról sem szállhatott be a Hannover berlini bravúrpontjának megcsípése alkalmával. Váltótársa, Sobiech ezzel szemben gólt lőtt, alighanem bebetonozva magát ezzel az alapcsapatba.

Huszti Szabolcs nem volt a keret tagja a Frankfurt csalódást keltő 2-0-s hazai veresége alkalmával. A nyertes ráadásul a közvetlen rivális Hoffenheim volt és mivel az Augsburg is győzött, az Eintracht immáron kieső helyen áll…

Az említett Augsburg ráadásul szintén alsóházi rangadót nyert, ők a Werder otthonából vitték el a három pontot. Kleinheisler László 10 percet kapott a bizonyításra, de ez alatt értékelése lefelé mozdult el (5,9), ami nagyban köszönhető annak, hogy a vendégek győztes gólja beállása után született. Így a magyar középpályásé lett a legalacsonyabb érték.

A Bundesliga három utolsó helyezett csapata sorrendben felfelé a Hannover, a Frankfurt és a Werder, vagyis az a három gárda, amely magyar játékost tudhat a keretében.

Törökországban is zajlanak az események, a sérült Futács Márkó hiányában a Mersin újra kikapott (ezúttal a Genclerbirligitől), míg Dzsudzsák Balázs Bursasporja hétfő este játszik rangadót az éllovas Besiktas ellen – az első meccsen 1-0-ra nyert a fővárosi csapat, a magyar szélsőt a kezdőbe várja a WhoScored.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik