Légiósok

Nem ment a magyar légiósoknak a hétvégén, Szalai csapata egyik leggyengébbje volt

Kleinheisler a Bayern München ellen léphetett pályára, de sok öröme nem volt benne. A WhoScored.com internetes oldal osztályzatait vesszük sorra.

Kapcsolódó cikkek

Újabb hétvége, újabb bajnoki forduló szerte Európában. Szerencsére az öreg kontinens legjobb bajnokságaiban futballozó légiósainkat is foglalkoztatták, most pedig a mértékadó WhoScored.com internetes oldal osztályzatait vesszük sorra.

A holland élvonalban Vida Kristopher ismét csereként kezdett, de ezúttal a 86. percben beküldte edzője, és négy perc játékkal 6,2-es osztályzatot szedett össze. Csapata, a De Graafschaap hazai pályán 3-0-ra legyőzte a Rodát. Az Otigba Kennethet foglalkoztató Heerenveen 1-1-es bravúrdöntetlent ért el a PSV Eindhoven vendégeként, a nigériai-magyar védő egy sárga-lapot is begyűjtve 6,68-as osztályzatot kapott. A hátvéd a társaihoz mérten átlagos teljesítményt nyújtott, jobbak és gyengébbek is akadtak nála.

Az angol Championshipben két fordulót is rendeztek a múlt héten. Tőzsér Dániel a Brentford ellen 3-0-ra és a Derby County ellen 2-0-ra megnyert mérkőzéseken sem jutott szóhoz a QPR-ban.

A fiatal Balogh Norbert csereként 10 percet kapott a Napoli ellen, amikor klubja, a Palermo 1-0-s vereséget szenvedett. A DVSC-től télen távozó támadó ezúttal nem tudott sokat hozzátenni, teljesítményét 5,99-re osztályozták, aminél rosszabbat csak az 52. percben lecserélt Alberto Gilardino kapott, persze tíz perc alatt nehéz megváltani a világot. A Palermo egy pontra van a kiesőzónától.

A spanyol élvonalban, azaz a La Ligában Megyeri Balázs a kispadról nézte végig, ahogy a Barcelona 6-0-ra kitömi a Getafét a Camp Nouban. A magyar hálóőr még nem kapott szerepet idén a bajnokságban, a kezdőkapus Guaita ezúttal 6,15-ös osztályzatra védett.

Kleinheisler László a Bayern München ellen bizonyíthatott a hétvégén. A Werder Bremen magyar középpálya a szünetben állt be az Allianz Arénában, a 5-0-s vereség alkalmával 5,68-ra osztályozta teljesítményét a WhoScored. A brémaiaknál elvétve kapott csak valaki 6-osnál jobb osztályzatot, szóval az biztos, hogy a magyar fiú lefele és felfele sem lógott ki csapatából.

Szalai Ádám végig a pályán volt a Hannoverben, amely hazai pályán 2-0-ra kikapott a Kölntől. A magyar válogatott csatár csapata egyik leggyengébb osztályzatát begyűjtve 6,04-et kapott. Huszti Szabolcs a 49. percben állt be a Mönchengladbach otthonában 3-0-s vereséget szenvedő Eintracht Frankfurtba. A télen Kínából Németországba visszatérő rutinos futballista nem tudott kiemelkedni, sárga kártyát is begyűjtve 6,09-es osztályzatot kapott, persze többen voltak, akik még ennél is jóval gyengébb osztályzatot kaptak a WhoScored.com értékelésében.

Az MLS-ben futballozó Sallói Dániel ezúttal nem kapott lehetőséget a Sporting Kansas City együttesében a Vancouver Whitecaps 2-1-es legyőzésekor. A fiatal magyar csatár az elő fordulóban, hétfőn sem lépett pályára.

Olvasói sztorik