Légiósok

WhoScored: Tőzsér és Huszti kiemelkedik a magyar légiósok közül

Többen viszont átlag alatt teljesítettek a külföldön játszók közül.

Újabb hétvége, újabb bajnoki forduló szerte Európában. Szerencsére az öreg kontinens legjobb bajnokságaiban futballozó légiósainkat is foglalkoztatták, most pedig a mértékadó WhoScored.com internetes oldal osztályzatait vesszük sorra.

Nem bizonyult túl hálás terepnek az elmúlt időszakban első állomásunk, Hollandia. A helyzet most sem lett rózsásabb, mivel a De Graafschapban játszó Vida Krisztofer újra a kispadról nézhette végig csapata zwollei vereségét (és továbbra is utolsók), ráadásul ugyanígy kellett tennie a Heerenveen nigériai-magyarjának, Otigba Kennethnek is, ők 4-0-ra kaptak ki otthon az Utrechttől, miután van den Berg fél óra játék alatt a kiállítás sorsára jutott. A “szívecskéseknél” ezzel együtt is az Otigba posztján szereplő Juste-Aken duó volt az egyik legjobb.

Angliában a QPR a Wimbledont néhány éve bekebelező MK Dons ellen játszhatott, ráadásul múltkori gólja után ismét kezdőként kapott szerepet Tőzsér Dániel, de most 1-0-nál az 58. percben lehozták a végül 2-0-ra elveszített meccsen. 6,7-et kapott, ami a 6,41-es csapatátlagnál jelentősen magasabb, helyettese 6,4-el zárt.

Újra lehetett egy kis sikerélménye a Palermoban légióskodó Balogh Norbertnek, aki az Inter ellen elveszített összecsapáson akkor állt be, amikor a 3-1-es végeredmény már kialakult. Hat percet kapott, 6,1-es értékeléssel “gazdagodott” és csapata második legjobbját, Rispolit váltotta. A szicíliaiak már csak 1 pontra vannak a kiesőzónától.

A La Ligában a Getafe ezúttal pontot csípett a Sevilla ellen, Megyeri Balázs riválisában, Guaitában azonban továbbra is jobban bízik a vezetőedző, így a hétvégén átlag fölöttit nyújtó kapus (6,7, átlag: 6,51) minden percet a pályán tölthetett a szezonban.

A Bundesligában sem állt meg az élet, sőt hétközi fordulót is rendeztek. A Wolfsburg ellen 4-0-s verésbe beleszaladó Hannoverbe a félidőben beálló Szalai Ádám végül 6,3-t kapott (csapatátlag 6,1), míg az ellenfélnél Andre Schürrle 10-es értékeléssel zárt. Szombaton aztán a Werder Bremen sem kegyelmezett nekik, annak a találkozónak 4-1 lett a vége, Szalai a 36. perctől játszott, de a jelek szerint semmit nem tudott hozzátenni a játékhoz, mivel 6,19-es csapatátlag mellett 5,9-cel zárt – még a lecserélt Jamagucsi is 6-t kapott.

Az ellenfélnél Kleinheisler László úgy sem jutott szóhoz, hogy Öztunalit és Fritzet is lecserélték (Bargfrede pedig hosszú ideje sérült), a Leverkusen 4-1-es hétközi kiütésénél viszont néhány percet kapott – akkor a 87.-ben hozta be Szkripnyik a csapatkapitány helyére, 6-tal zárt.

Szerdán a Frankfurt Dárdai Pál Herthája ellen maradt alul 2-0-ra, Huszti Szabolcs kezdőként 71 percet kapott és a 6,42-es átlagú Eintrachtnál 6,8-as értékelése meglehetősen magasnak, a negyedik legjobbnak számított. A hétvégén már egy pontot elcsípett az Ingolstadt ellen a csapat, Huszti pedig végig is játszotta a találkozót és bár gólpasszt nem adott, így is 7,4-re osztályozta a WhoScored. Ennél csak a meccs legjobbja, Fabián lett jobb a 22 játékos közül – még a két gólszerző sem kapott ennyit.

Az MLS-ben Németh Krisztián távozása után is van magyar élet, ráadásul éppen Kansasben játszik a korábbi újpesti Sallói Dániel is. A nyitófordulóban a Seattle Sounders legyőzésekor viszont nem jutott szóhoz a fiatal játékos (a New York Citytől 4-3-ra kikapó Chicago Fire korábbi Videoton-játékosa, Arturo Álvarez viszont gólpasszt adott és 7,7-tel zárt).

Törökországban Futács Márkó továbbra is sérült, de a magyar válogatott csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs és a Bursaspor ismét nyert: a Rizespor volt az áldozat, a szélső 68 percig játszhatott, mielőtt lecserélték. Teljesítménye nem volt az igazi, mindössze 6,2-t kapott, ennél csak egy cserejátékos lett rosszabb csapatán belül.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik