Légiósok

Kevés légiósunk játszott, de ők is rosszul

Tizenegy magyar 185 percet kapott a hétvégén.

Kapcsolódó cikkek

Újabb hétvége, újabb bajnoki forduló szerte Európában. Szerencsére az öreg kontinens legjobb bajnokságaiban futballozó légiósainkat is foglalkoztatták, most pedig a mértékadó WhoScored.com internetes oldal osztályzatait vesszük sorra.

Két hollandiai légiósunk közül csak egy kapott szerepet a hétvégi fordulóban. Vida Krisztofer ugyanis nem léphetett pályára a De Graafschap 3-1-es rotterdami veresége alkalmával, ellenben a nigériai-magyar Otigba Kenneth-tel, aki kezdőként végigjátszotta a Heerenveen hazai vereségét. A Heraclestől elszenvedett 0-1 után a csapat már csak 13., de Otigba 6,7-es értékelése éppen az átlagot üti – se lefelé, se felfelé nem lógott ki a középhátvéd.

A Championshipben csak Tőzsér Dániel által vagyunk érintettek, a válogatott középpályás a QPR-ban szerepel. Már amikor szerepel, mert most például éppen nem: a londoni csapat Preston elleni 1-1-ét csupán a kispadról nézhette végig és csapatának már semmiféle terve nem lehet a szezonra, hiszen reálisan nézve már nem érhető el a rájátszás.

Na, majd a Serie A-ban vigasztalódunk! – gondolhatnánk. Tévesen. Ottani légiósunk, Balogh Norbert ugyanis Tőzsérhez és Vidához hasonlóan csak bemelegíteni hagyta el a kispadot a Palermo Empolival vívott csatája során. A szicíliaiak a 0-0 után a Carpi győzelmével kiesőhelyre csúsztak.

Ezek után mit is remélhetnénk spanyolországi magyarunktól, Megyeri Balázstól… Hiába az 1-es mezszám, a Getafe mestere továbbra is Guaitában bízik, aki ezúttal átlag feletti, 7,1-es értékelést kapott a WhoScoredtól az Eibar elleni döntetlen során. A madridiak is 18., kieső helyen állnak.

Idén a magyarok fő „vadászterülete” a WhoScored által vizsgált pontvadászatok közül egyértelműen a Bundesliga. Ámbátor még néhány hasonló teljesítmény és ez is a múlt ködébe vész majd…Kleinheisler László ugyan egy ponttal a kiesőzóna felett helyezkedik el a Werderrel, de a Mainz ellen úgy sem gondolt rá Szkripnyik edző, hogy még volt egy cserelehetősége.

A Frankfurt és a Hannover, vagyis Huszti Szabolcs és Szalai Ádám együttesei egymással mérkőztek meg: előbbi a 82. percig élvezhette edzője bizalmát, 6,6-os teljesítménye viszont átlag alatti (7,03), helyettese, Abraham 8 perc alatt is 6,5-ig jutott. A túloldalt Szalai a 77. percben állhatott be és bár felfelé mozdult el (6,3), maradandót nem alkotott. A Hannover 1-0-ra maradt alul és fejben már a másodosztályra készülhet.

A Werder 28 ponttal 14., a Frankfurt 27-tel 17., a Hannover 17-tel utolsó, így balszerencsével akár az is előfordulhat, hogy a három magyar légiósból kettő automatikusan kiesik csapatával, a harmadik pedig osztályozóra kényszerül…

A fiatal MLS-szezonban Sallói Dánielre érdemes figyelni, de egyelőre még nem kapott lehetőséget a bizonyításra a Sporting Kansasnél, így a Toronto ellen sem.

Törökországban Futács Márkó továbbra is hosszú sérüléséből lábadozik, a Mersin döntetlenjével pedig nem igazán van kint a vízből. A Bursaspor most simán, 4-1-re nyert a Kasimpasa ellen, de a klubnál rossz pozícióban lévő Dzsudzsák Balázs egyetlen minutumra sem mutathatta meg magát.

Olvasói sztorik