Légiósok

Van remény! Éledeznek a magyar légiósok

Tőzsér Dániel jó hetet zárt, és nem csak ő bizonyított az elmúlt napokban.

Kapcsolódó cikkek

Újabb hétvége, újabb bajnoki forduló szerte Európában. Szerencsére az öreg kontinens legjobb bajnokságaiban futballozó légiósainkat is foglalkoztatták, most pedig a mértékadó WhoScored.com internetes oldal osztályzatait vesszük sorra.

A szokásokhoz híven kezdjünk ismét Hollandiával. Az Eredivisie-ben magyar szempontból érdekes meccs most csak egy volt, mivel Vida Krisztofer csapata, a De Graafschap fogadta az Otigba Kennethet soraiban tudó Heerenveent. A nigériai-magyar védő azonban a múlt héthez hasonlóan ezúttal sem volt keretben, ellentétben Vidával, aki ezúttal szóhoz is jutott: csapata első cseréjeként a félidőben Andrew Drivert váltotta. Kiesőhelyen tanyázó együttese azonban vereséget szenvedett és ezen ő sem tudott segíteni: csak 6,1-es értékelést kapott, ráadásul a találkozó egyetlen gólját is akkor lőtték, amikor ő már fent volt. A Graafschap átlaga 6,6 lett.

Evezzünk át a Championshipbe, ahol Tőzsér Dániel meglehetősen jó hetet zárt: a hétközi fordulóban csereként küldték pályára, negyed óra alatt 6,2-es értékelésig jutott, csapata pedig legyőzte a rájátszásért küzdő Birmingham Cityt. Szombaton Tőzsér így már a kezdőben találhatta magát a 6. Sheffield Wednesday elleni találkozón, a bizalmat pedig alaposan meghálálta: az 57. percben gólt szerzett és bár csapata nemsokára be is szedett egy találatot, így is 1-1-el zárult a meccs, a magyar középpályás pedig 8-as osztályzatot kapott, amivel 7 tizeddel jobb lett, mint csapata második legjobb mezőnyjátékosa – egyedül a meccs embere, a QPR kapusa, Smithies végzett jobban, 8,3-al.

A Serie A-ban ezúttal sem lelhetjük túl sok örömünk. A Palermo ugyan egy pontot elcsípett a Bologna ellen, de így is hátrébb csúszott, már csak 17., ráadásul Balogh Norbert ezúttal sem lépett pályára.

Sajnos Megyeri Balázs helyzete is változatlan, a Celta Vigótól otthon kikapó Getafe magyar kapusa továbbra is a padon, pedig az értékelések alapján Guaitá nem kifejezetten véd jól (6,3).

A Bundesligában viszont ismét pályára léphetett Kleinheisler László. A Werder magyarja a Darmstadt ellen 1-1-nél állt be, a meccs végül 2-2-vel zárult Pizarro hajrágóljának köszönhetően. A korábbi Videoton-játékos volt az egyetlen, aki beállt csapatába, 32 percet kapott és 6,7-es értékeléssel zárt, ami csereként tisztes helytállásnak számít, a teljes középpályás-sorral azonosat hozott.

A Hannover hosszú idő után ugyan nyert Stuttgartban, de Szalai Ádám továbbra sem áll az edző rendelkezésére.

Az Eintracht Frankfurt komoly fegyvertényt végrehajtva hazai pályán tudott döntetlent játszani a Schalkéval, ráadásul Huszti Szabolcs 87 percig a pályán is volt a 0-0 alkalmával. Mindennek tetejébe teljesítménye is jó volt, 7,5-öt ért el, aminél csak Hasebe és a gelsenkircheni Höjbjerg lett jobb, 7,6 – kis híján a meccs embere is a Kínából visszatérő magyar volt.

Záró pontvadászatunk ismét Törökország, ahol Futács Márkó hosszú sérülése továbbra is tart, a Mersin vesszőfutásával együtt: most a Konyaspor bizonyult jobbnak, az Idmanyurdu pedig rendületlenül utolsó.

A Bursaspornál azonban sok idő után ismét a kezdőben láthattuk Dzsudzsák Balázst, a magyar szélső pedig meghálálta a bizalmat: az Eskisehirspor 1-0-s legyőzése során gólpasszal szolgálta ki Batallát, így a gólszerző és a középhátvéd Nounkeu után a 22 ember közül a 3. legjobb lett.

Olvasói sztorik