Légiósok

Huszti, Szalai és Kleinheisler is csapata legjobbjai közé tartozott a mértékadó portál szerint

Szalai, Huszti és Kleinheisler is jól játszott.

Kapcsolódó cikkek

Régen volt arra példa, hogy valamelyik topligában egyszerre három magyar játékos is pályára lépjen. Éppen ezért kell megbecsülnünk az olyan napokat, mint a szombati: Huszti Szabolcs a Frankfurt, Szalai Ádám a Hannover, Kleinheisler László pedig a Werder Bremen színeiben futballozhatott a Bundesligában.

Ráadásúl jól is teljesítettek. Huszti a Frankfurttal 0-0-ás döntetlent játszott az Augsburg ellenében, a mértékadó Whoscored.com oldal statisztikája szerint pedig 10-es skálán 7,4 pontot érdemelt ki teljesítményével. A csapat átlaga 7,04 volt, a magyar szélsőnél csak Oczipka, Zambrano és Stendera volt jobb a teljes mezőnyből.

Szalai Ádám ugyan 3-0-ás vereséget szenvedett a Bayer Leverkusen otthonában a Hannoverrel, mégis felfelé mozdult el teljesítménye, hiszen 6-ról indult, végül 6,8-cal zárt – ennél csak Jamagucsi volt jobb csapatán belül. Más kérdés, hogy az ellenfél csatára, Stephan Kiessling 9,7-es teljesítményt hozott…

Kleinheisler László élete első Bundesliga-meccsén van túl, éppen Dárdai Pál Herthája ellen mutatkozhatott be 0-2-nél. Beállását követően egyenlített a Werder és fontos pontot mentett. Bár “Scholes” közvetlenül egyik gólban sem vett részt, értékelésén alaposan meglátszik a döntetlenre javítás: 7,2-t kapott, pedig csak 28 percet játszott. A brémaiak átlaga 6,86 lett, Kleinheisleré a 6. legjobb teljesítmény volt csapaton belül.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik