Légiósok

Ajaj, több magyar kiszorult a csapatából!

A frankfurti Huszti Szabolcsnak volt a legjobb meccse a hétvégén.

Kapcsolódó cikkek

Újabb hétvége, újabb bajnoki forduló szerte Európában. Szerencsére az öreg kontinens legjobb bajnokságaiban futballozó légiósainkat is foglalkoztatták, most pedig a mértékadó WhoScored.com internetes oldal osztályzatait vesszük sorra.

Vizsgálódásainkat kezdjük a múlt héthez hasonlóan Hollandiával. Itt első delikvensünk Vida Krisztofer, de a De Graafschap magyar légiósa sajnos ezúttal nem került pályára csapata Willem II elleni gól nélküli döntetlenjének alkalmával.

Nem úgy, mint Otigba Kenneth: bár csapata 3-0-ra kikapott a Vitesse-től, ő végigjátszotta a találkozót, egy sárga lapot is gyűjtött. A csapat átlagánál (6,3) magasabb, 6,4-es osztályzattal zárt, csak hárman voltak jobbak nála együtteséből.

A következő állomás a Championship. A QPR Tőzsér Dániellel a soraiban futott össze a Fulhammel, de 3-1-es vereséget szenvedett és a számok alapján a magyar középpályásnak sem volt jó meccse. 6,32-es átlagot hozott össze a Queens Park, de Tőzsér nem tudott élni kezdőbe kerülésével és csak 6,1-et teljesített. Ennél csak két játékostársa volt rosszabb. A londoniak már csak 14.-ek.

Sajnos nem került pályára a Serie A-ban a betegségből visszatérő Balogh Norbert. A Palermo már a 2. percben vezetett Gilardino góljával, de aztán 3-1-es vereséget szenvedett.

Balogh mellett sajnos egyelőre Megyeri Balázs sem számít a kezdő tagjának a Getafénél. Éppen ezért az Atlético Madrid elleni szoros vereség alkalmával sem lépett pályára, riválisa, Guaitá 6,4-et hozott, ami a csapat átlaga alatt van.

Elérkeztünk a Bundesligához. Sajnos ezúttal nem sok babér termett három légiósunknak, hiszen Kleinheisler Lászlót Mönchengladbach elleni 70 játékperce után most be sem küldte Viktor Szkripnyik (a Werder 1-1-et játszott az eddig sereghajtó Hoffenheimmel); Szalai Ádámnak pedig betegség miatt (a Hannover 1-0-ra kapott ki Dortmundban) kellett kihagynia a fordulót, így egyedül Huszti Szabolcs sikerének drukkolhattak a magyarok.

Sikerélménye azonban a frankfurti légiósnak sem volt: az Eintracht Kölnbe utazott és 1-0-ás vezetése után 3-1-re kikapott. A csapatból a meccs legjobbja immáron sokadszor a csatár Meier lett, de Husztinak sem kellett szégyenkeznie: gólpasszt jegyzett és a 7,5-ös támadó mögött 6,8-cal messze-messze jobb lett minden más játékostársánál és a csapatátlagnál (6,21) is.

Utolsó helyszínünk Törökország, ahol a sérült Futács Márkó mellett (az eddig utolsó Mersin meglepetésre megverte a Galatasarayt) a “büntetésben lévő” Dzsudzsák Balázst sem tette be a kezdőbe edzője – a 10. Genclerbirligi is megverte a Bursát, a magyar válogatott csapatkapitánya a 77. minutumban lépett pályára. Azt viszont feltétlenül meg kell jegyezni, hogy a jelek szerint jól játszott, hiszen ennyi idő alatt is 6,4-es értékelést kapott, ami 6-ról indulva 13 perc alatt kiváló teljesítménynek számít és csak kevéssel végzett a csapatátlag alatt (6,43).

Mivel a Whoscored csak ezekről a bajnokságokról készít statisztikákat, a többi pályára lépő magyar légiós teljesítményéről ilyen szempontból nem tudunk beszámolni.

Olvasói sztorik