Légiósok

Szalai lett csapata legrosszabb játékosa

Hiába játszott 90 percet, haszontalan volt a magyar csatár; többi légiósunk sem villogott a hétvégén.

Kapcsolódó cikkek

Újabb hétvége, újabb bajnoki forduló szerte Európában. Szerencsére az öreg kontinens legjobb bajnokságaiban futballozó légiósainkat is foglalkoztatták, most pedig a mértékadó WhoScored.com internetes oldal osztályzatait vesszük sorra.

Első “túránk” rendszerint Hollandiába vezet, ahol Vida Krisztofer, a De Graafschap középpályása a sereghajtó Cambuur elleni élet-halál derbin a 81. percben léphetett pályára. Tíz perc alatt 6,2-es értékelést ért el, vagyis rendelkezésére álló szűk tíz percében jól játszott, csapata pedig 2-2-es döntetlent ért el, így továbbra is 17. Otigba Kenneth Heerenveenje győzött a Roda otthonában, a nigériai-magyar védő pedig végig pályán volt a 2-1-es siker alkalmával. 6,9-es értékelése valamivel a csapatátlag alatt van (6,99), de összességében nem okozott csalódást.

Menjünk tovább a Championshipbe, ahol Tőzsér Dániel QPR-jánál vagyunk érdekeltek. Vagyis most éppen nem, a középpályás ugyanis meccskeretben sem volt a Middlesbrough elleni hazai 2-3-s vereséggel záruló meccsen. A londoniak 11.-ek és lényegi változás már nem történhet a szezonban.

A Serie A-t tél óta figyelhetjük ismét, de könnyen lehet, hogy már nem sokáig: Balogh Norbert ugyanis hiába állt be csereként a Chievo otthonában, a Palermo 3-1-es vereséget szenvedett és továbbra is kieső helyen áll, igaz, a Carpi sem szerzett pontot a hétvégén. A volt debreceni támadó ráadásul a 76. percben beállva értékelését lefelé mozdította el, 5,8-cal zárt, ami messze a csapatátlag alatt van (6,62), pedig az eredmény a beállása után már nem változott.

Hasonló a helyzet a La Ligával is, azzal a különbséggel, hogy Megyeri Balázs egyelőre epizódszerepet sem kapott a Getafénál. Csapata viszont újabb, ezúttal a Rayo Vallecano ellen elszenvedett vereségét követően a Granada döntetlenjével és az így derbit nyerő Rayo három pontjával már egy egység hátránnyal áll kieső helyen. Riválisa, Guaitá ráadásul nem is kapott rossz értékelést, 7,4-gyel zárt, ami a 6,46-os csapatátlaghoz képest jelentősen jobb, mi több, övé lett az egész Getafe legkiemelkedőbb teljesítménye.

Továbbra is a Bundesligában vagyunk a leginkább érdekeltek, már ami a légiósainkat illeti. Ezen a héten sem kapott lehetőséget a Werder Bremennel Dortmundban 3-2-es vereséget szenvedő Kleinheisler László (a brémaiak egy pontra vannak a kieséstől); míg a Bayern München ellen pályára lépő, Huszti Szabolcs-fémjelezte Frankfurt tisztes, 1-0-s vereséggel távozhatott – Ribéry gólja éppen a magyar mellől született. Huszti 6,2-es értékelése átlag alatti (6,48), az Eintracht első cseréjeként a 48. minutumban kellett elhagynia a gyepet.

Még néhány forduló és a Hannover matematikailag is elbúcsúzik az élvonaltól, ezúttal a Hamburg verte meg őket 3-0-ra, ráadásul idegenben. Szalai Ádám kezdőként játszotta végig a meccset, de még az alulteljesítő 96-ból is lefelé lógott ki, 5,8-as osztályzatot kapott a 6,35-ös átlaghoz képest, csapata legrosszabb teljesítményét hozta.

Törökországban továbbra is sérült az Istanbul BB-től kikapó, utolsó előtti Mersin magyar támadója, Futács Márkó; Dzsudzsák Balázsnak viszont nem sok köze volt az elmúlt 5 meccsén negyedszer nyerő Bursaspor újabb sikeréhez, mivel Horvátország ellen megsérült és így keretben sem volt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik