Légiósok

Ritkán ennyire sikeres a kupában a Hertha

Alacsony osztályú csapatok ellen is meggyűlt a berliniek baja az elmúlt években.

Kapcsolódó cikkek

Dárdai Pál Herthája rendületlenül menetel mind a bajnokságban, mind a Német Kupában – szerdán továbbjutottak a nyolcaddöntőből is, az ellenfél a másodosztályú Nürnberg volt. A Hertha háza táján viszonylag ritka az ilyen siker, a Rangadó.hu most a berliniek elmúlt öt évi kupaszereplését idézte fel.

2010-11-ben nem tartott sokáig a kupakaland: bár a nyári első kört még a Pfullendorf ellenében sikerrel vették, de az akkor másodosztályú TuS Koblenz 2-1-re kiejtette őket.

Egy szezonnal később a negyeddöntő volt a végállomás, vagyis épp az a kör, ahová a Hertha idén már biztosan jutott. Akkor a Meuselwitz, a harmadosztályú Rot-Weiss Essen, valamint a Kaiserslautern esett áldozatul, végül a Mönchengladbach hosszabbításos drámában Daems büntetőjével és Wendt 120. perces góljával ütötte el a berlinieket a további küzdelmektől.

2012-13 csúfos lebőgést hozott. A Hertha az első körben a negyedosztályú Wormatia Wormsszal futott össze és általános megdöbbenésre már a nyári fordulóban búcsúra kényszerült, 2-1-re győzött a hazai csapat.

A következő kaland 2011-12-höz hasonlóan úgy alakult, hogy a Kaiserslautern került szembe. Bár korábban a berliniek kerekedtek felül, két évvel ezelőtt 1999 újoncbajnoka visszavágott és 3-1-re nyert, ezzel a Hertha a második fordulóban esett ki (a nem túl veretes múltú Neumünster ellen is csak hosszabbításban tudták kiharcolni a továbbjutást).

2014-15-ben a Viktoria Köln ellen ugyan még sikerült továbblépni, de a másodosztályú Arminia Bielefeld 0-0 után tizenegyesekkel 4-2-re kiejtették Dárdaiékat – ezért a kudarcért idén az első körben sikerült visszavágni, amikor Kalou és Darida találataival 2-0-ra győzött az esélyesebb Hertha.

Olvasói sztorik