Légiósok

A kupában is brillírozott Dárdai Pál Herthája

A Megyeri Balázzsal felálló Getafe kis híján szintén továbbjutott 2-0-s hátrányból.

Kapcsolódó cikkek

Karácsony előtt alig egy héttel, szerda este a Német Kupa nyolcaddöntőit rendezték. A sorozatban még érdekelt volt Dárdai Pál együttese, a Hertha BSC is, mely utoljára négy éve verekedte be magát a legjobb nyolc közé.

A szezon minden előzetes várakozását felülmúló Hertha idegenben is remekelt a kupában: már a 32. percben vezetést szerzett az október eleje óta veretlen Nürnberg ellen. Vlagyimir Darida szerezte az első gólt, ezzel vezetett 1-0-ra a szünetben a magyar szakvezető csapata.

A második félidőben John Brooks tette megnyugtatóvá az előnyt: a 65. percben Darida passzából duplázta meg a Hertha-fórt. Innen már nem okozott gondot a Bundesliga egyik legjobban védekező csapatának, hogy lehozza a meccset: Dárdaiék 2-0-ra nyertek, így ott lesznek a Német Kupa legjobb nyolc csapata között!

Ahogy az első meccsen, úgy a visszavágón is Megyeri Balázs védte a Getafe CF kapuját a Rayo Vallecano elleni Spanyol Kupa-mérkőzésen. A magyar kapus csapata az első meccsen 2-0-s hátrányt szedett össze, de ezt mindössze 23 perc alatt le is dolgozta, sőt a 31. percben Álvaro Vazquez góljával már a továbbjutást érő harmadik gólt is megszerezte (3-0). Sajnos azonban az 52. percben a vendégek túljutottak Megyerin, 3-1-re módosítva ezzel az állást. A folytatásban nem változott az eredmény, így 3-3-as összesítéssel, idegenben lőtt góllal a Vallecano jutott a 16 közé.

Szintén kiesett a kupából a román CSMS Iasi, mely Bőle Lukács nélkül 2-1-re kikapott a CFR Cluj-tól a legjobb nyolc között.

Köteles László a kispadról nézte végig csapata, a KRC Genk kupameccsét a Mouscron Peruwelz ellen. Az együttes 2-1-re nyert, így bejutott a Belga Kupa elődöntőjébe.

Olvasói sztorik