Légiósok

Dárdai Pál a kupában sem akar pofont

Szerda este már a szép Hertha-karácsonyt készítheti elő a magyar edző csapata.

Kapcsolódó cikkek

Szerda este a Német Kupa nyolcaddöntőjében lép pályára a Dárdai Pál vezette Hertha BSC. A berliniek a Nürnberg vendégei lesznek az egymeccses párharcban; aki nyer, az bejut a legjobb nyolc közé.

Mint ismert, a Hertha ragyogó őszt produkál a Bundesligában: egy fordulóval a téli szünet előtt 29 ponttal áll és a harmadik helyet foglalja el. Dárdai a szerdai meccs előtt már karácsonyi hangulatban nyilatkozott, mint mondta, csodás ünnepeket akarnak szerezni a szurkolóiknak.

– Döntőzni akarok a kupában – szögezte le Dárdai Pál, akinek csapata négy éve jutott be utoljára a Német Kupa negyeddöntőjébe. – Ez az álmom. Ha dolgozol és hiszel a dolgokban, akkor bármi lehetséges. Ez egy olyan meccs, ami nagyon kellemessé teheti a karácsonyunkat. Szinte semmibe nem kerül: csak kilencven vagy százhúsz percet kell melózni.

A feladat azonban nem egyszerű: a Nürnberg utoljára október 4-én szenvedett vereséget, azóta öt győzelem és négy döntetlen a mérlege tétmeccsen.

– Csak úgy, mint mi, a Nürnberg is jó passzban van, emiatt is lesz jó a mérkőzés. Idegenben játszunk, de ötven-ötven százalék az esély. Ez egy kupameccs, itt nincs favorit. Ha magadat kiáltod ki esélyesnek, könnyen beleszaladhatsz egy pofonba – tette hozzá a korábbi magyar szövetségi kapitány.

Olvasói sztorik