Légiósok

Dárdai Pál Herthája újabb klubcsúcsot ostromol

Ha megnyeri utolsó két idei bajnokiját, akkor a csapat történetének második legjobb őszét zárja.

Kapcsolódó cikkek

„A Leverkusen is legyőzve, büszke 26 pont a tarsolyban 15 forduló után” – kezdi cikkéta német Berliner Kurier. Mint ismert, az év berlini edzőjének választott Dárdai Pál vezette Hertha BSC a legutóbbi Bundesliga-fordulóban a közvetlen rivális Bayer Leverkusent győzte le 2-1-re, így 15 kört követően továbbra is negyedik helyen áll a tabellán.

A legjobb forgatókönyv szerint további hat pontot gyűjthet az együttes a következő két fordulóban, így a téli szünetre – pontosan a bajnokság felénél – 32 ponttal vonulhatna.

Mint azt a lap kiemeli, utóbbi eredménnyel története második legjobb őszi szereplését tudná maga mögött a Hertha. A 2001–2002-es idényben Jürgen Röberrel a kispadon 31 ponttal zárta az első 17 fordulót, ennél jobb eredményre pedig csak egyetlen csapat, a 2008–2009-es szezonban a Lucien Favre által dirigált volt képes: akkor 33-nál álltak meg karácsony előtt.

Mindkét szezonban az elmúlt 15 év legjobb eredményét könyvelte el a csapat: a negyedik helyen fejezte be a bajnokságot. Mindkét sikernek tevékeny részese volt Dárdai akkor is, játékosként: előbbi szezonban 27 bajnokin három gól szerepelt a neve mellett, míg 2009-ben 26 meccsen egy találattal zárt.

Ahhoz, hogy a Hertha-történelem egy újabb szegletébe írja be magát a magyar szakvezető és az általa dirigált csapat, a Darmstadtot és a három ponttal kevesebbet gyűjtő Mainzot kell legyőzni az utolsó két decemberi fordulóban.

Olvasói sztorik