Légiósok

Dárdai: ez foci volt! Karácsonyi ajándék a Herthától

A magyar tréner szerint a szurkolóikat és saját magukat is megajándékozták a Hertha futballistái.

Kapcsolódó cikkek

„Az első félidő nagyon rendben volt” – mondta utánozhatatlan stílusában Dárdai Pál, miután csapata, a Hertha 2-0-ra verte a Nürnberget a Német Kupában. Honfitársunk arról is beszélt a Berliner Zeitungban, hogy a nyolcaddöntőben nyújtott teljesítmény „határozottan futballnak tűnt”. Dárdai a találkozót követő sajtótájékoztatón leszögezte, a játékosai úgy álltak a meccshez, hogy nagyon tisztelték az ellenfelet, a kétgólos diadalt követően pedig az lesz a feladat, hogy megtartsák a csapatnál uralkodó feldobott hangulatot.

„Itt a karácsony! A nürnbergi győzelem az ajándékunk saját magunknak és a szurkolóinknak, a sorsolást végző Carsten Lichtlein pedig minket ajándékozott meg a Heidenheimmel. De minden ellenfelünkhöz ugyanazzal a tisztelettel állunk hozzá” – mondta Dárdai a Hertha hivatalos honlapjának.

A Hertha egyébiránt egymillió eurónál is többet kasszírozott a továbbjutásért, melyből a Berliner Zeitung szerint 400 ezer jut prémiumként a játékosoknak. A berliniek „Boldog karácsonyt, és még mindig állunk a kupában!” pólóban köszönték meg szurkolóiknak a nürnbergi buzdítást – ez az első alkalom 2011–12 óta, hogy a kék-fehérek bejutottak a kupa negyeddöntőjébe.

Februárban jöhet az ugyancsak másodosztályú Heidenheim, s reméljük, Dárdai Pál a párharc után is dédelgetheti az álmát, hogy csapata a berlini Olimpiai Stadionban lépjen pályára a trófeáért.

A negyeddöntőben
Bochum (II.)–Bayern München
Leverkusen–Werder Bremen
Heidenheim (II.)–Hertha
Stuttgart–Dortmund
Időpontok: 2016. február 9. (kedd) vagy 10. (szerda)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik