Légiósok

Tovább tart a Dárdai-mágia

A Hertha kiütéssel győzött!

Kapcsolódó cikkek

A Rangadó.hu szokásához híven szombaton is folyamatosan követi légiósaink teljesítményét szerte a világon.

A Darmstadt ellen folytatta szenzációs menetelését a Bundesligában a Hertha. Dárdai Pál csapata a Leverkusen után az újoncot is legyőzte, ráadásul különlegesen magabiztos, 4-0-ás különbséggel. Ibisevic már a 12. percben vezetést szerzett, majd még egy gólt lőtt a második félidőben, de Plattenhardt és Kalou is eredményes volt. A rivális Mönchengladbach 18:30-tól játszott a Bayer Leverkusennel és 5-0-ás vereséget szenvedett, így a Hertha dobogós.

A tizedik fordulóval folytatódott az ausztrál bajnokság: a sereghajtó, Sándor Györgyöt is foglalkoztató Perth Glory az utolsó előtti Central Coast Marinersszel találkozott és 2-1-re győzött, idei második sikerük volt ez. A két csapat helyet cserélt, Sándor végigjátszotta a találkozót.

Az olasz másodosztályban 12. helyen álló, Tamás Krisztiánt is foglalkoztató Spezia a Latinát fogadta a 18. fordulóban és 2-1-re nyert, ezzel maradt az eddigi helyén. Tamás a kispadról nézte végig a győzelmet. A harmadosztály C-csoportjában Forgács Dávid együttese, az AC Pisa a Maceratese ellen játszott 1-1-es döntetlent a 15. fordulóban. A fiatal magyar végig a kispadon ült.

A 16. forduló szombati játéknapján lépett pályára a Szalai Ádámot is foglalkoztató Hoffenheim a HSV Hannover ellen és 1-0-ás sikert aratott. Szalai nem volt keretben. Ezen a napon játszott Stieber Zoltán klubja, a Hamburger SV is a VfL Wolfsburggal, a mérkőzés 1-1-es döntetlennel zárult, Stieber a padon ült. A másodosztályban Korcsmár Zsolt klubja, a Greuther Fürth a Karlsruhe ellen készült a 18. fordulóban, a még mindig sérült védő csapata 1-0-ás vereséget szenvedett. A harmadik vonal huszadik körében a Nagy Dánielt is soraiban tudó Würzburger Kickers a Wehennel játszott gól nélküli döntetlent, Nagyot a félidőben lecserélték.

Az angol másodosztály huszadik fordulójában a Tőzsér Dánielt is soraiban tudó Queens Park Rangers a legutóbbi négy bajnokiján nyeretlenül maradó Burnley-t fogadta. A válogatott középpályás a padról nézte végig, ahogy csapata gól nélküli döntetlent játszik.

Vida Krisztofer klubja, a holland sereghajtó De Graafschap a szintén gyengén muzsikáló Twentével találkozott a bajnokság 16. fordulójában. Ezúttal sem távozhattak ponttal, mivel az Enschede-i csapat 2-1-re nyert, Vida 71. percben állt be. A korábban Twente II-es Cas Peters kihagyott büntetője után találtak be, a vereséget jelentő gólt a 91. percben kapták.

A Guzmics Richárdot is soraiban tudó Wisla Kraków elmúlt három bajnokiján nem szerzett pontot; az együttes a lengyel élvonal huszadik fordulójában a Lechia Gdansk vendége volt, de negyedszer is kikapott, Guzmics végigjátszotta a 2-0-ás meccset.

Vadócz Krisztián együttese, a Deportivo Alavés az Alcorcón ellen nem tudta folytatni győzelmi szériáját a spanyol másodosztály 17. játéknapján, 1-1 lett a végeredmény, Vadócz keretben sem volt.

Cikkünk folyamatosan frissül!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik