Légiósok

Idegenben is szárnyal Dárdai Pál csapata?

A Darmstadt ellen tarthatja meg negyedik helyét a Hertha; nagy rangadót vív Nikolics és a Legia.

Kapcsolódó cikkek

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Péntek – Pontokért harcol Dzsudzsák együttese

A belga élvonal 19. fordulójában Köteles László csapata, a KRC Genk a sereghajtó Westerlo otthonába látogat.

Bőle Lukács együttese, a CSMS Iasi is idegenben lép pályára: a román első osztály 22. fordulójában a közvetlen rivális ASA Targu Mures lesz az ellenfele.

A Megyeri Balázst is soraiban tudó Getafe CF a Real Sociedad ellen játszik a spanyol élvonal 15. fordulójában.

Hazai pályán javíthat Dzsudzsák Balázs klubja, a sorozatban négy vereséggel álló Bursaspor. Az együttes a török élvonal 15. fordulójában a szintén 15 pontot gyűjtő Osmanlisport látja vendégül.

Szombat – Újabb Hertha-győzelem? Miért ne!?

Az angol másodosztály huszadik fordulójában a Tőzsér Dánielt is soraiban tudó Queens Park Rangers a legutóbbi négy bajnokiján nyeretlenül maradó Burnley-t fogadja.

A tizedik fordulóval folytatódik az ausztrál bajnokság: a sereghajtó, Sándor Györgyöt is foglalkoztató Perth Glory az utolsó előtti Central Coast Marinersszel találkozik.

Vida Krisztofer klubja, a holland sereghajtó De Graafschap a szintén gyengén muzsikáló Twentével találkozik a bajnokság 16. fordulójában.

A Guzmics Richárdot is soraiban tudó Wisla Kraków elmúlt három bajnokiján nem szerzett pontot; az együttes a lengyel élvonal huszadik fordulójában a Lechia Gdansk vendége lesz.

A Darmstadt ellen szilárdíthatja meg negyedik helyét a német Bundesligában a Dárdai Pál vezette Hertha BSC. A 16. forduló szombati játéknapján lép pályára a Szalai Ádámot is foglalkoztató Hoffenheim a HSV Hannover ellen, és szintén ezen a napon játszik Stieber Zoltán klubja, a Hamburger SV a VfL Wolfsburggal. A másodosztályban Korcsmár Zsolt klubja, a Greuther Fürth a Karlsruhe ellen készül a 18. fordulóban, míg a harmadik vonal huszadik körében a Nagy Dánielt is soraiban tudó Würzburger Kickers a Wehennel meccsel.

Az olasz másodosztályban 12. helyen álló, Tamás Krisztiánt is foglalkoztató Spezia a Latinát fogadja a 18. fordulóban. A harmadosztály C-csoportjában Forgács Dávid együttese, az AC Pisa a Maceratese ellen harcol a 15. fordulóban.

Vadócz Krisztián együttese, a Deportivo Alavés az Alcorcón ellen folytathatja győzelmi szériáját a spanyol másodosztály 17. játéknapján.

Vasárnap – Nikolicsék nagy rangadó előtt

Bogdán Ádám klubja, az angol Premier League-ben szereplő Liverpool FC a 16. fordulóban a West Bromwich Albion ellen javíthat múlt heti vereségén.

A lengyel bajnokság két magyar érdekeltségű, Európa Liga-búcsúzó csapata, a Lech Poznan és a Legia Warszawa is vasárnap lép pályára. A Lovrencsics Gergőt, Kádár Tamást és Holman Dávidot is soraiban tudó címvédő Lech a Zaglebie Lubin ellen kapaszkodhat feljebb a tabellán, míg a húszgólos Nikolics Nemanja vezette második Legiára a listavezető Piast Gliwicze elleni hazai rangadó vár.

Gulácsi Péter és Kalmár Zsolt együttese, az RB Leipzig az FSV Frankfurtot fogadja a német másodosztály 18. fordulójában. A harmadik vonal huszadik körében Miriuta László csapata, az Energie Cottbus játszik vasárnap: az ellenfél a Hallescher lesz.

Az olasz harmadosztály C-csoportjának 15. fordulójában Vécsei Bálint klubja, a Lecce a Paganese vendége lesz.

A Svájci Kupában a negyeddöntőket rendezik ezen a hétvégén. Vanczák Vilmos együttese, az FC Sion hazai pályán fogadja az FC Baselt – a továbbjutás egy meccsen dől el.

Hétfő – Egy olasz meccs hétfő estére

A hétvégi találkozók sorát Adorján Krisztián klubja, az olasz másodosztályú Novara zárja: az együttes a Trapanit fogadja a 18. fordulóban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik