Légiósok

Megyeri minél előbb kezdő akar lenni a Getaféban

A 25 éves kapus úgy érzi, csak akkor lehet ott az Európa-bajnokságon, ha rendszeresen véd spanyol klubjában.

Kapcsolódó cikkek

A közelmúltban a spanyol Király Kupában bemutatkozott a Getafe kezdőjében a nyáron Athénből Madridba igazolt magyar kapus, Megyeri Balázs. A korábban a Ferencvárosban szereplő hálóőr klubja a fővárosi párharcban 2-0-ra kikapott a Rayo Vallecanótól. A magyar válogatott kerettagja a debütálásról és a nemzeti csapatról is nyilatkozott a Digi Sport televíziónak.

– Végre sikerült a várva várt bemutatkozás, hiszen hosszú hónapok teltek el amióta itt vagyok, úgyhogy már nagyon vártam. Az eredmény nem alakult jól, de van még egy visszavágó, és most már próbálunk arra koncentrálni. Jól éreztem magam a találkozón, jól esett a kilencven perc a lelkemnek és a testemnek is. Az eredményt tekintve persze alakulhatott volna jobban is a debütálásom. A két kapott gól miatt nem lehetek maradéktalanul elégedett magammal. Egy kapus sosem elégedett, ha gólt kap, de ezt leszámítva megoldottam a feladatomat, és nem vallottam szégyent. Bízom benne, hogy a jövőben nem csak a kupameccseken kapok majd lehetőséget, és akkor még jobb formába lendülhetek – kezdte Megyeri Balázs.

– Odaigazolásakor azért sejthette, hogy a rutinosabb Guaita mellett azért nem lesz könnyű a kezdőbe kerülni…
– Sejtettem, bár nem tudok olyan csapatot mondani, ahol ingyen adják a kapusposztot. Természetesen az is közrejátszik, hogy később csatlakoztam a klubhoz. Számítottam rá, hogy nem az én nevemmel kezdődik a Getafe kezdőcsapata a bajnoki mérkőzéseken, de az a célom, hogy minél hamarabb én álljak a kapuban. Minden nap ezért dolgozom.

– A jövő szerdai, Rayo Vallecano elleni kupavisszavágón ismét ön fog védeni?
– Igen, minden bizonnyal én fogok védeni. Nem feltartott kezekkel, és a párharcot feladva fogunk kimenni a pályára. Mindent meg fogunk tenni a továbbjutás érdekében, ugyanis a klubunk a története során már bizonyította, hogy a kupa mennyire fontos a számára. Ha nem is kimondott cél, de az öltözőben a játékosok között téma, hogy minél tovább szeretnénk menetelni a kupában, akár a legvégsőkig. Úgy gondolom, alkalmas a csapat arra, hogy kétgólos hátrányból visszajöjjünk. Voltak idén már olyan meccseink, amikor kapott gól nélkül, nagyobb különbséggel győztünk, úgyhogy miért ne lehetne egy ilyen jövő szerdán is.

– Ha sikerülne rendszeresen védenie a Getaféban, az kellemesen nehéz helyzetbe hozná a szövetségi kapitányt is…
– Ez a rövidtávú célom. Az Európa-bajnokság óriási motiváció minden magyar futballistának, aki a válogatott közelében van. Az a rövidtávú célom, hogy beverekedjem magam a Getafe kapujába, és rendszeres játéklehetőséggel, valamint jó formával felhívjam magamra a figyelmet. A selejtezőkön szóhoz jutott kapusok mellett bennem is ott a motiváció, hogy ott szeretnék lenni az Eb-n. Ennek akkor lehet reális esélye, ha rendszeres játéklehetőség mellett jó teljesítménnyel rukkolok elő.

– Régóta komoly helyeken, külföldön véd. Nincs önben keserűség amiatt, hogy kaphatott volna több lehetőséget, akár kísérletező célból is?
– Voltak időszakok, amikor vártam a bemutatkozást, de tüske nincs bennem. Az adott szövetségi kapitány szíve joga eldönteni, hogy éppen ki véd. Volt, amikor eljátszottam a gondolattal, hogy eljöhet a debütálásom, utána voltak olyan pillanatok, amikor az is nagy öröm volt számomra, hogy kerettag lehettem, ez így volt most a norvégok ellen is. Felemásak az érzéseim, de bízom benne, hogy hamarosan eljön az időm, és debütálhatok végre a nemzeti tizenegyben.

– Az Európa-bajnokságra valaki ki fogja tudni robbantani Király Gábort?
– Ez attól is függ, hogy Bogdán Ádám vagy éppen én be tudjuk-e verekedni magunkat a klubunk kezdőjébe. Amíg egyikünknél sem érkezik meg ez az áttörés, addig Király Gabi elég erős előnyt élvez. A norvégok ellen is remekül védett, és a Haladásban is minden héten kiváló formában véd, valamint a hatalmas rutinja egy Európa-bajnokságon is jól szolgálhat.

Olvasói sztorik