Kiemelt hírek

Nem fognak belefásulni!

Szekeres Adrián nem tagadja: az MTK játékosai egy szezonnál többet nem akarnak az NB II-ben futballozni.

Kapcsolódó cikkek

Győzelemmel kezdte szereplését az MTK Budapest az NB II Nyugati-csoportjában. A fővárosi együttes újoncnak számít a másodosztályban, hiszen néhány hónappal ezelőtt esett ki az élvonalból. A csapat 22 éves védője, a Rangadónak nyilatkozó Szekeres Adrián nem panaszkodik, éppen ellenkezőleg: kötelességtudóan tekint erre a szezonra, amelyben az MTK egyértelmű célja az NB I-be való visszajutás. A Budaörs 1-0-s legyőzésével megtették az első lépést…

– Eseménydús, zűrös tavaszon és nyáron vannak túl, de végre elkezdődött a bajnokság. Immár csak a játékra, a felkészülésre és a mérkőzésekre kell figyelniük?
– Eddig is csak arra kellett koncentrálnunk, de tavasszal sajnos nem jött össze, amit elterveztünk, nem sikerült kiharcolni a bennmaradást. Természetesen nem az NB II-ben akarunk focizni, ezért minden meccsen megpróbálunk nyerni, hogy csak egy szezont kelljen itt töltenünk.

– Tudásuk alapján vélhetően kiemelkednek a mezőnyből. Mennyire ismerik az ellenfeleiket?
– Az a helyzet, hogy ellenünk minden meccsen úgy állnak fel, hogy elsősorban a védekezésre koncentrálnak, így volt ez a Budaörs elleni nyitómeccsen is. Ezenkívül több NB I-es együttes tartalékcsapata szerepel a másodosztályban, biztos, hogy visszaküldenek ellenünk élvonalbeli játékosokat, hogy megnehezítsék a dolgunkat. Edzőmeccseket több riválisunk ellen is játszottunk, vasárnapi ellenfelünkkel, a Videoton Puskás Akadémia csapatával pedig tavaly a Magyar Kupában találkoztunk.

– Ha sikeresek lesznek, és nem ütköznek akkora ellenállásba, mint korábban az NB I-ben, nem fordulhat elő, hogy fásulttá válnak?
– Tavaly nem sikerült bizonyítanunk, hogy az élvonalban van a helyünk, ezért most nem engedhetjük meg magunknak, hogy belefásuljunk! Minden meccsen arra kell törekednünk, hogy az első perctől kezdve irányítsuk a játékot, és vezetést szerezzünk!

NB II, Nyugati-csoport, 1. forduló
MTK Budapest – Budaörsi SC 1-0 (1-0)
Hidegkúti-stadion, 600 néző. Játékvezetők: Berke
MTK: Hegedüs – Wolfe, Vukmir, Szekeres A., Vadnai – Zsidai, Nikházi – Pál A. (Molnár M., 86., Ladányi, 91.), Kanta J., Frank (Könyves, 62.) – Tischler. Szakmai igazgató: Garami József
Budaörs: Esterházy – Csengő, Hegedűs N., Csobánki, Pleván – Lipcsei R. (Sánta A., a szünetben) – Kollega, Horváth L., Lászka (Tóth Cs., 79.), Mihályi – Tüske (Szűcs P., 85.). Vezetőedző: Lucsánszky Tamás
Gólszerző: Tischler (40.)
Olvasói sztorik