Kiemelt hírek

Nem klasszikus, de mesterhármas!

Három győzelemmel és három Horváth Zsolt-góllal kezdte a szezont a Pécs.

Kapcsolódó cikkek

A baranyaiak remekül kezdték az OTP Bank Liga küzdelemsorozatát, hiszen előbb a Haladás, majd a Vasas, az elmúlt hétvégén pedig a Zalaegerszeg ellen győztek, így jelenleg csak rosszabb gólkülönbségük miatt szorulnak a tabella második helyére. Mivel a Pécs mindhárom eddigi találkozóját egy góllal nyerte meg, kiemelt fontossággal bírnak Horváth Zsolt találatai.

A Rangadónak nyilatkozó 23 éves csatár nagyon fiatalon, még a 2005–2006-os szezonban játszott öt élvonalbeli meccsen, azóta együttesével csak a másodosztályban szerepelt. Az elmúlt idényben mindössze 12 alkalommal kapott lehetőséget, mert elhúzódó sérülése miatt az ősszel a PMFC második keretéhez került, ám mivel az NB III-ban gólerősen játszott, így télen visszatért az első csapathoz.

Az NB I első fordulójában, a Haladás elleni összecsapáson csereként a 74. percben lépett pályára, hat perc elteltével pedig megszerezte a győztes gólt! Azóta persze kirobbanthatatlan a kezdőből, a Vasas ellen 93, a Zalaegerszeg ellen pedig 62 percet kapott.

– Aligha találni önnél boldogabb és elégedettebb embert manapság Baranya megyében!
– Ez szerintem is így van. Az egész csapat nagyon örül a remek szezonkezdetnek, természetesen én is – mondta a Rangadó.hu érdeklődésére Horváth Zsolt.

– Gyakran hallani, hogy a jó rajt minden csapat, pláne egy újonc számára rendkívül fontos. Ez igaz a PMFC esetében is?
– Így van, hatalmas lökést adott, hogy győzelemmel kezdtünk a Haladás elleni első meccsen. Persze, arra nem mertem volna komolyabb összeget feltenni, hogy három meccsből hármat nyerünk a bajnokság elején. Mindenesetre a velünk szemben megfogalmazott kételyeket ezzel sikerült cáfolnunk.

– Azt érezte, hogy lenézik a csapatot?
– Nem, azt azért nem hiszem, hogy bármelyik csapat is olyan hibába esne, hogy lebecsülné az ellenfelet. A jelenlegi mezőnyben nem is lehet!

– A felkészülési időszakban már érezhető volt, hogy ilyen remek eredményeket érhetnek el?
– A megszokottnál kevesebb időnk volt a felkészülésre. Érdekes volt… Erős csapatokkal játszottunk edzőmeccseket, azokon már lehetett érezni, hogy valami benne van a levegőben, de erre azért senki nem gondolt.

– Ilyen kiváló kezdés után bármi megtörténhet! Foglalkoztatja a játékosokat, hogy hosszútávon mire lehetnek képesek, vagy mindig csak a legközelebbi feladatra koncentrálnak?
– A következő mérkőzés a legfontosabb, pláne, hogy a negyedik fordulóban a Ferencváros otthonába látogatunk. Bár szerintem ezt a meccset sem kell túlmisztifikálni. Jó forma vagyunk, egységesek vagyunk, a mélyponton lévő FTC elleni győzni szeretnénk!

– Jól gondolom, hogy a három siker megfelelő önbizalommal vértezte föl önöket?
– Igen, hiszen semelyik meccsünkön nem volt kétes, hogy melyik csapat fog nyerni. Egyik találkozót sem szerencsével nyertük meg, a jelenlegi Fradi pedig a verhető kategóriába tartozik.

– A bajnoki rajt előtt nem sokkal érkeztek a nyíregyházi játékosok a pécsi csapatba. Az ő beilleszkedésük a közösségbe, illetve a csapatba már megtörtént?
– Közülük jelenleg többen sérültek. Hogy valójában mire képesek, azt majd a felépülésük után az idő megmutatja. Akik eddig lehetőséget kaptak, azoknak még időre van szükségük a tökéletes beilleszkedésig.

– A Haladás, a Vasas és a Zalaegerszeg ellen is gólt lőtt! Volt már ilyen eddigi pályafutása során, hogy három egymást követő tétmeccsen betalált?
– Igen, talán még az NB II-ben előfordult, illetve a két évvel ezelőtti Ligakupában is!

– Minek köszönhető ez a remek forma?
– Élvezem Mészáros Ferenc vezetőedző bizalmát, és sokat gyakorlok, az edzés után is kint maradok. Ezenkívül úgy érzem, mostanra, 23 éves koromra érett meg a játékom.

Olvasói sztorik