Kiemelt hírek

Nem szakadtak meg a sorozatok

A Pécsi MFC hazai pályán 2-1-re nyert a Zalaegerszeg ellen az OTP Bank Liga harmadik fordulójában.
OTP Bank Liga, 3. forduló
Pécsi MFC – Zalaegerszegi TE FC 2-1 (1-1)
Pécs, 3000 néző. Játékvezető: Kovács J. Z.
Pécs: Dibusz – Törtei, Todorovic, Lantos, Simonfalvi – Pintér, Scepanovic, Nagy O. (Goia, 87.), Horváth Zs. (Gyánó, 62.) – Fröhlich, Bajzát (Marovic, 75.). Vezetőedző: Mészáros Ferenc
ZTE: Vlaszák – Kocsárdi, Delic (Bujor, 35.), Szalai, Balázs (Turkovs, 58.) – Kovács Ge., Kamber, Horváth A. (Hernandez, 75.), Bulatovic – Meye, Kovács Gá. Vezetőedző: Csank János
Gólszerzők: Horváth Zs. (24.), Gyánó (tizenegyesből, 80.), illetve Kamber (36.)

Óriási zivatar áztatta el a Mecsekalját a mérkőzés kezdete előtt bő negyedórával, de láss csodát: a kezdésre kisütött a nap! Az első percekben a vendégek voltak kezdeményezőbbek, jobbára a pécsiek térfelén pattogott a labda.

Az első negyedórában felváltva próbálkoztak a csapatok, bár komoly helyzet egyik oldalon sem alakult ki. Ezután megélénkült, és veszélyessé vált a hazaiak játéka! A 16. percben gyönyörű hazai akció végén Fröhlich passzolt Nagy Olivérhez, akinek lövésébe belevetődött Bulatovic, így szögletre pattant a labda. Két perccel később Bajzát szöktette a jobboldalon Simonfalvit, a beadást Fröhlich fejelte éppen csak fölé. A 19. percben újabb hatalmas pécsi helyzet maradt ki. Sakk-matt szituációban Bajzát Péternek már csak az üres kapuba kellett volna passzolnia, igaz, kissé kisodródott helyzetből, de a csatár rosszul találta el a labdát, amely így méterekkel mellé ment.

A 22. percben megszerezte a vezetést a Pécs! Nagy Olivér tekert középre szabadrúgásból, Horváth Zsolt a hosszú sarokba csúsztatott fejjel, mintegy öt méterről (1-0). A középkezdés után megint a hazaiak veszélyeztettek, Nagy Olivér lőtt oldalról, három méterre az alapvonaltól a bal kapufa mögötti oldalhálóba. A 29. percben fantasztikus pécsi kontra végén megint Bajzát hibázott ordító helyzetben: Simonfalvi passzolt neki középre, már csak a kapussal állt szemben, de fölé pörgetett hét méterről. A 32. percben Todorovic fejjel mentett szögletre egy veszélyes zalai középre tekerést követően, Meye elől.

A 34. percben Pintér jobboldali szabadrúgása mindenki előtt elsuhant, majd a jobb kapufa mellett is. Két perccel később egyenlít a Zalaegerszeg! Kamber kapott remek labdát a pécsi tizenhatoson belül, mellel maga elé tette, majd ballal higgadtan helyezett a hazai kapuba. Dibusz csak beleérni tudott, hárítani nem (1-1). A 41. percben zalaegerszegi szögletet követően Bulatovic fejelt hat méterről, éppen csak fölé.

Az első félidő kifejezetten jó iramot, és fordulatos játékot hozott. A vendégek ragadták magukhoz a kezdeményezést, de bő tíz perc után kijött a szorításból a Pécs, és egyre többet támadott. Ennek Horváth Zsolt révén meg is lett az eredménye egy szép szabadrúgás-kombináció végén. Negyedórával később azonban Kamber révén egyenlített a ZTE, így a szünetben 1-1 volt az állás.

A második felvonás elején újra rákezdett az eső és az erős szél, ez igencsak megnehezítette az együttesek dolgát. Hamarosan esőfüggöny alakult ki a pályán, borzasztó sűrű cseppekben hullott a zápor. Az ötvenedik percben Dibusz Dénes mentett a kapujából kifutva Balázs Zsolt elől, kézzel elütve a labdát. Eztán nagyon nyomott a Pécs, alig volt a labda a vendégeknél. Az 59. percben Fröhlich szerzett szemfüles gólt, de les címén a játékvezető érvénytelenítette a találatot.

Nagyon felázott a talaj, a játékosoknak meglehetősen nehéz dolguk volt. Az eső ismét elállt, a pályán a hangulat viszont egyre paprikásabb lett. A hazai közönség azért zúgolódott, mert a játékvezető nem minősítette hazaadásnak Kocsárdi mentését, amelyet Vlaszák kézzel vett fel. A 78. percben óriásit védett a ZTE kapusa, Pintér lövését előbb lábbal hárította Vlaszák, majd a felpörgő labdát Bajzát fejelte rá, ezt kézzel tolta ki a hálóőr.

A 79. percben tizenegyeshez jutott a Pécs, mert egy szögletet követően lökést látott a játékvezető. Scepanovic esett el a zalaiak szorításában. A büntetést Gyánó Szabolcs higgadtan helyezte a bal alsó sarokba, a jobbra mozduló Vlaszák mellett (2-1). A 88. percben a vendégek pécsi kezezést láttak a hazai tizenhatoson belül, de a játékvezető fújt, így újabb gól már nem esett, a Pécs harmadik meccsét is megnyerte, a Zalaegerszeg viszont harmadik találkozóját is elvesztette.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!